Campania „Opriți Pesta Porcină Africană!”, inițiată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA)

0
898

Primăria orașului Năvodari sprijină campania derulată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor. Vă prezentăm mai jos un material informativ  ca urmare a solicitării Insitituției Prefectului- Județul Constanța.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) desfășoară al treilea an consecutiv campania de conștientizare a populației cu privire la pesta porcină africană (PPA) care afectează porcii domestici și mistreții din Europa.

PPA este o boală virală mortală care afectează porcii domestici și mistreții. Virusul este inofensiv pentru oameni, dar provoacă pierderi socio-economice semnificative în multe țări. Nu există vaccinuri aprobate în Europa, astfel încât un focar poate duce la sacrificarea unui număr mare de porci în zonele afectate.

„Pesta porcină africană este o boală extrem de contagioasă care se răspândește în regiuni din Europa care până acum nu erau afectate. Răspândirea bolii reprezintă o amenințare globală și a dus la pierderi devastatoare pentru crescătorii de porci din Europa și nu numai”, spune Bernhard Url, directorul executiv al EFSA.

 

Pentru a preveni răspândirea acestei boli vă rugăm să luați următoarele măsuri:

  • Curățați-vă încălțămintea!
  • Dezinfectați-vă echipamentul!
  • Țineți porcii domestici departe de mistreți!
  • Asigurați-vă că porcii și furajele vin din surse sigure!

Vă rugăm să raportați cazurile suspecte medicului veterinar.