Școala pentru părinți

0
1442

ȘCOALA PENTRU PĂRINȚI
“Să învățăm să ne înțelegem copiii!”
-CAMPANIE DE SENSIBILIZARE A COMUNITĂȚII-

      Centrul de Zi pentru Copii, organizează în data de 27.11.2018, ora 16:00, o campanie de sensibilizare a comunității referitoare la prevenirea riscului de separare de familie, prevenirea abandonului și instituționalizare a copiilor.
Acest proiect își propune, prin întâlnirea destinată părinților, gestionarea situațiilor de dificultate care pot fi întâlnite în cadrul relației părinte–copil. Părinții trebuie să știe să își educe copiii încă de la naștere, însă bebelușul nu vine însoțit de un manual de instrucțiuni. Procesul învățării, este parcurs, deopotrivă, și de copii, dar și de părinți. Pe această cale, invităm părinții să intre în posesia unor noi informații, pe care, ulterior, să le utilizeze în beneficiul educației copilului.
Din cauza cumulului de sarcini si de griji, părinții sunt acaparați de problemele de zi cu zi și nu îi pot asculta, de fiecare dată, pe proprii lor copii. La rândul lor, nici pe părinți nu are cine să îi asculte, în momentul confruntării cu o situație nouă, delicată sau dificilă.
Tocmai din acest motiv, Centrul de Zi pentru Copii, prin această campanie de informare, dorește să vă fie alături punându-vă la dispoziție informații de bază în educarea copilului dvs., pentru a gestiona cu succes dificultățile cu care vă puteți confrunta.
Trăim vremuri în care, din păcate, copiii nu primesc suficientă atenție și conectare de la părinți. Implicarea părintelui în creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului este foarte importantă, pentru că îi transmite copilului mesajul că nu este singur în provocările de zi cu zi, ci părintele îi este alături pe acest drum.
Colaborarea familie – școală – alte instituții implicate aduce mai mult succes în viața școlară a copilului, de aceea implicarea părintelui este esențială.
Cu ajutorul acestei campanii de informare, dorim să păstrăm cât mai eficient legătura părinte – personal de specialitate, crearea unei rețele de suport, îmbunătățirea abilităților de relaționare cu familia, dar și stimularea capacității de a fi un bun părinte.
Pentru înscrierea la acest eveniment, vă rugăm confirmați participarea la numărul de telefon: 0785 294 067, sau la sediul Centrului de Zi pentru Copii, strada Sănătății nr. 2, Năvodari.