Primăria Năvodari prețuiește vârstnicii orașului!

0
1154

1 octombrie – Ziua Internaționala a Persoanelor Vârstnice

În fiecare an la data de 1 Octombrie se sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, iar pentru Centrul de Zi pentru Persoane în Vârstă, aflat în subordinea Direcției Asistență Socială Năvodari, a devenit o tradiție această sărbătoare.
Ne dorim cu acest prilej să reușim să promovăm drepturile persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea participării active la viaţa economică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.
Marți, 1 Octombrie 2019, câteva zeci de pensionari s-au adunat, la binecunoscuta “Serată Dansantă. Trecut-au anii, dans si voie buna!”, organizată în cadrul Cantinei de Ajutor Social, unde au sărbătorit Ziua persoanelor de vârsta a treia. Este petrecerea pe care, Primăria Năvodari o organizează pentru pensionarii din oraș, în semn de apreciere pentru activitatea lor de o viață dar și ca un prilej, rar pentru unii, de a socializa și a se bucura de o astfel de întâlnire.


Ca în fiecare an, a fost o bucurie să vedem că seniorii noștri se prezintă în număr generos pentru a petrece câteva ore de dans și voie bună. Tematica din acesta an a fost „Niciodată singur”, astfel că fiecare pensionar a avut prilejul să vină însoțit de partenerul de viață, un prieten/vecin și să imortalizeze momentul printr-o fotografie.
Una dintre surprizele serii a constat în participarea doamnei Liliana Cornilă, care ne-a încântat auzul și sufletele cu șlagăre consacrate, motiv pentru care îi mulțumim și pe această cale.
Punctul culminant l-a reprezentat apariția tortului aniversar, ocazie cu care domnul primar Florin Chelaru le-a urat la mulți ani sărbătoriților și i-a asigurat de tot sprijinul și respectul purtat.
Cineva spunea că nu există bătrâni, doar oameni mai înţelepţi decât ceilalţi. Subscriem şi vrem să le mulţumim fiecăruia în parte pentru tot ceea ce fac, ne arată şi ne învaţă în fiecare zi. Ridurile nu sunt altceva decât urme ale unor vechi zâmbete, iar înţelepciunea lor e acel motor magic care ne face mai echilibraţi, mai realişti şi mai recunoscători.

La mulți ani, dragilor! Să ne trăiți sănătoși și în bunăstare!