Vârstnicii noștri nu pot fi păcăliți

0
1662

Vârstnicii noștri nu pot fi păcăliți. Mai ales după prima acțiune de informare derulată astăzi, cu sprijinul Poliției Locale Năvodari, la Clubul de Pensionari situat la parterul Blocului H3.

Însoțit de un grup de studenți aflați în practică de la Universitatea Ovidius, domnul Anane Ivan, conferențiar universitar doctor, le-a prezentat participanților mai multe metode de înșelăciune folosite de infractori împotriva persoanelor vârstnice.
40.000 de euro – cât un apartament din Năvodari – a fost paguba suferită de un bătrân prin metoda accidentul, cea mai cunoscută metodă de înșelăciune folosită de infractori. Prezentarea a continuat cu metodele detergentul, cerșetorul, străinul, pomana, deratizare, toate însoțite de exemple, dar și de recomandări precum: ”nu primiți străini în casă, nu țineți toți banii la un loc, evitați persoanele care consumă alcool și droguri, nu acceptați bunuri care provin din infracțiuni, nu încurajați violența”.

După sesiunea de întrebări și răspunsuri de la final, vârstnicii participanți au fost sfătuiți să apeleze la nevoie Poliția Locală Năvodari, la numărul de telefon 0241.760.307 și să trimită fotografii sau filmări la numărul de WhatsApp: 0762.200.717.

Vârstnicii care doresc să participe la campania organizată de Primăria Năvodari, prin Compartimentul Administrare Cluburi de Pensionari din cadrul Direcției Asistență Socială, sunt așteptați la a doua acțiune de informare, care va avea loc joi, 3 octombrie, ora 10:00, în cadrul Clubului de Pensionari situat la parterul Blocului R8, din Strada Frunzelor.