O nouă acțiune de donare sânge în data de 16.11.2017

0
3001

ANUNT

 

             Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanta  si Primaria  Orasului Navodari  organizeaza  joi 16.11.2017, intre  orele 08.30- 13.30, o actiune de donare de sange.

            Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din localitatea Navodari  si localitatile  invecinate  care  doresc sa  ii  ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg ( in functie de inaltime , constitutie), care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.    

             Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta  cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.

             Cu  3  zile  inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

In  ziua donarii se recomanda un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) si minim 500 ml lichide.

                Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:

-7 tichete de masa pentru produse alimentare;

-o zi libera la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, scutire de la frecventa in ziua donarii in cazul elevilor, studentilor si militarilor;

-decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;    

 Va asteptam  joi, 16.11.2017 la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă                    ( langa Taxe si Impozite) str Sanatatii nr 3,  din localitate cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30.

 

 

Sangele este un dar ce nu poate fi inlocuit!

Este nevoie de mai multi donatori!

Cheama-ti si prietenii!

 

 

Multumim anticipat  celor care vor contribui la salvarea de vieti omenesti!

Anunt NAVODARI 16.11.2017 presa (1)DOCUMENTE DE IDENTIFICARE

sesiune recoltare 2