Locuințe pentru tineri, la Năvodari

0
158
ANL Navodari

ANL NavodariNăvodari reprezintă un oraș în care problema lipsei locuințelor pentru tineri pare să își fi găsit o rezolvare. După ce, inițial, la propunerea administrației publice locale, Agenția Națională pentru Locuințe a construit două blocuri de locuințe sociale destinate tinerilor, se pare că lucrurile nu se vor opri aici.

După repartizarea apartamentelor din aceste două blocuri, primarul Nicolae Matei dorește să îi ajute pe tinerii ce au intrat în posesia locuințelor să devină proprietari, iar aceștia să le poată cumpăra.

Edilul nu i-a uitat nici pe tinerii care, la momentul întocmirii solicitării pentru o locuință tip ANL, îndeplineau condiția privind vârsta maximă de 35 de ani, prevăzută de legislația în vigoare, dar nu au mai îndeplinit-o în momentul repartiției.

Mai mult, administrația publică locală, împreună cu ANL, doresc realizarea unui nou ansamblu de locuințe, acestea urmând a putea fi achiziționate pe credit ipotecar de către tinerii care doresc acest lucru. Viitorul ansamblu de locuințe ANL va fi realizat în zona Depozit 10.

Apartamentele din viitorul ansamblu de locuințe vor fi putea fi achiziționate cu prețuri cuprinse între 30.000 și 35.000 de euro. Avansul plătit de solicitanți va fi de minimum 10%.

VEZI VIDEO