Acțiune de donare de sânge sâmbătă 17.02.2018

0
1569

Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanța  și Primăria  Orașului Năvodari  organizează  sâmbătă 17.02.2018, între  orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Năvodari  și localitățile  învecinate  care  doresc să  îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime , constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență  cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu  3  zile  înainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

În  ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

-7 tichete de masă pentru produse alimentare;

-o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.

-decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;

Vă așteptăm  sâmbătă 17.02.2018, la  Centrul de Zi  pentru  Copii  și  Persoane  în  Vârstă (lângă Taxe și Impozite) str Sănătății nr 3,  din Năvodari  cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.

 

 

Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit!

Este nevoie de mai mulți donatori!

Cheamă-ți și prietenii!

 

Mulțumim anticipat  celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!