”Viitorul nostru, în mâinile noastre” – Săptămâna Europeană a Tineretului, marcată alături de voluntari din orașul Năvodari, la sediul Centrului de Zi

0
996

Sub sloganul ”Dăruiește din timpul tău!”, echipa Centrului de Zi din cadrul Direcției Asistență Socială a organizat un atelier de lucru cu ocazia Săptămânii Europene a Tineretului, ediția a X-a (24-30 mai 2021), eveniment ce are loc la fiecare doi ani în întreaga Europă.

25 de liceeni din orașul Năvodari au spus prezent la întâlnirea cu beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă, unde au fost invitați să își exprime liber opiniile și subiectele relevante pentru ei. Atelierul de lucru a fost un bun prilej pentru prezentarea unor experiențe de voluntariat de succes, dar și a proiectelor realizate în cadrul atelierului de cele 5 echipe formate din liceeni și beneficiari ai Centrului de Zi (copii și vârstnici).

Tinerii au aflat de la personalul de specialitate al DAS despre importanța și beneficiile voluntariatului, unul dintre membrii echipei DAS fiind premiat în trecut ca Voluntarul Anului. Fiecare echipă mixtă de lucru și-a susținut proiectul realizat într-un mod inedit, aducând în discuție subiecte relevante pentru tineri, precum nevoia de unitate, de bunătate și de acceptare, fără judecăți de suprafață.

La finalul atelierului de lucru, 20 de tineri dornici să ofere din timpul lor au depus cereri de voluntariat în cadrul Direcției Asistență Socială. În continuare, cei interesați se pot adresa personalului de specialitate din cadrul DAS, la numărul de telefon 0785.294.067 (persoană de contact: Abdul Cair Latip, inspector de specialitate).

Tinerii au puterea de a stabili obiective și de a contribui la inițiative care pot îmbunătăți lucrurile! Viitorul se creează acum!