Se pot depune în continuare cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței în perioada sezonului rece

0
1458

Primăria Orașului Năvodari informează persoanele interesate că pot depune în continuare cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire în perioada sezonului rece 2020-2021, conform prevederilor OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece.

Citește și ”Se pot depune cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței în perioada sezonului rece 2020-2021

Cererea, declarația pe propria răspundere și celelalte acte doveditoare privind componența familiei și veniturile realizate pot fi depuse de luni până vineri, între orele 08.00-12.00, în locațiile:

· pentru energie electrică și gaze naturale la ”Compartimentul Fond Locativ, Sprijinire Asociații de Proprietari” (Str. Tineretului nr 3, parter – unde are sediul Termica Distribuție Năvodari)

· pentru energie termică, la ”Compartimentul Fond Locativ, Sprijinire Asociații de Proprietari” (Str. Tineretului nr 3, parter – unde are sediul Termica Distribuție Năvodari)

· pentru încălzirea cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri, la sediul ”Direcției Asistență Socială” (Str. Sănătății, nr. 2).

Ajutorul de încălzire pentru persoanele racordate la sistemul centralizat se acordă în situația în care venitul lunar net pe membru de familie este de până la 800 de lei și de maximum 1082 de lei în cazul persoanelor singure.

Pentru acordarea subvenției familiilor racordate la energie electrică, gaze naturale și celor care folosesc lemne și combustibil solid, veniturile nete nu trebuie să depășească 800 lei pe membru de familie.

Vă reamintim că la completarea cererii, titularul ajutorului pentru încălzire are obligația de a citi lista bunurilor ce pot duce la excluderea acordării ajutorului de încălzire, precum și de a menționa corect compenența familiei, veniturile membrilor acesteia, precum și bunurile mobile și imobile deținute. În cazul în care se constată că declarația nu este conformă cu realitatea, sumele acordate cu titlu de ajutor pentru încălzire se recuperează în condițiile legii.

Puteți consulta aici ”Lista bunurilor care pot duce la excluderea acordării ajutorului de încălzire”.