Ne dezvoltăm împreună

0
2077

Primăria Năvodari

  • are o rată ridicată de absorție a fondurilor Europene
  • are o rată bună de implementare a proiectelor
  • are o rată mare de finalizare a proiectelor începute

Lărgirea și consolidare drumului de la Năvodari către Ovidiu

Aqualand Tabără

Scoala 3 pe strada Pescarusului langa ANL

Sănătate

Centru Multifuncțional de Primiri Urgențe

Primăria Orașului Năvodari face eforturi mari pentru a construi sau amenaja și dota un spațiu care să deservească necesitatea unui centru de sănătate în Năvodari.

Misiunea noastră este să identificăm un centru multifuncțional cu 4 specializări de bază: cardilogie, ortopedie, prim ajutor, medicină generalăș foarte necesare atât cetățenilor orașului cât și turiștilor din perioada estivală.

Sănătate

Energie

Avansul demografic necesită și îmbunătățirea condițiilor de trai, iar un factor necesar în sporirea comfortului general este și îmbunătățirea calității aerului și a vieții prin crearea de noi spații verzi în oraș.

Misiunea noastră este crearea de 3 noi porțiuni extinse de spațiu verde în următorii 3 ani

Comfort

Performanță

Sporirea comfortului general este o necesitate, iar majorările prețului la energie din ultimii ani cam dau calculele peste cap cetățenilor. Pentru a veni în ajutorul lor, am demarat un proiect prin care administațiile de locatari pot aplica pentru subvenționarea lucrărilor de anvelopare a cădirilor lor.

Misiunea noastră este cât mai multe locuințe izolate termic în următorii 3 ani.

Turism

Accesibilitate

Orașul nostru a cunoscut și o importantă dezvoltarea pe partea de crearea de noi spații de cazare pentru turiști. Dar cu toții știm că plaja nu este singurul lucru care îi atrage pe turisti în ziua de azi, așa că trebuie să găsim o modalitate pentru a-i ține pe turiști interesați de stațiunea Mamaia Nord.

Misiunea noastră este crearea unui parc de miniaturi în zona taberei Năvodari unde locanicii și turiștii pot face un tur a tuturor atracțiilor turistice de pe mapamond imitate la o scară mică.

Infrastructură

Acces

Iarna anului 2016 ne-a arătat că suntem încă neputincioși împotriva naturii, dar unele lucruri țin de noi și suntem gata să le îmbunătățim. Aici întră și reabilitarea drumuli către Corbu, bucata care ține de interesul Năvodărenilor, adică până la pod.

Misiunea noastră este să reușim să creem o infrastructură modernă și la standarde europene.

Respect

Pasiune

Necesitatea înființării unei unități de îngrijire a persoanelor vârsnice apare odată cu dezvoltarea orașului Năvodari. Orașul Năvodari a cunoscut în ultimii 12 ani o ascensiune foarte rapidă atât din punct de vedere demografic cât și din punct de vedere al infrastructurii. Odată cu numărul ridicat de locuitori, s-a mărit și numărul persoanelor vârstnice.

Din respect pentru acestea vom facilita creearea unui centru de îngrijire a persoanelor vârstnice

Tineret și Sport

Teren pentru tineri

Societate

Noi cei de la primăria orașului Năvodari considerăm că tinerețea ar trebui să fie o perioadă minunată a vieții fiecărui om.

Am reușit să identificăm, să eliberăm, să lotizăm și să oferim 216 loturi de casă prin legea 15 și urmează în martie 2017 să mai scoatem 45 de loturi la licitație pentru a fi concesionate.

Vom facilita accesul la 10 proiecte de casă prestabilite cu documentația clară și facilă pentru obținerea avizelor de construcție pentru ca zona locativă nou formată să se dezvolte imediat.

Misiunea noastră viitoare este de a identifica și mai multe zone cu posibilitate de lotizare pentru a fi oferite tinerilor orașului nostru.

Teren sport strada stadionului

Mișcare

Mișcarea și practicarea unui sport, în epoca modernă este necesară din cauza stilului sedentarist pe care societatea l-a adoptat. Ne dorim un viitor sigur și sănătos pentru locuitorii orașului nostru iar pentru asta vom face eforturi pentru amenajarea unui teren de sport în continuarea sălii de sport de pe strada stadionului.

Misiunea noastră este să încurajăm cât mai mulți cetățeni să facă mișcare. Porfesorii cluburilor sportive de stat sau private vă pot îndruma în alegerea unui sport care vi se potrivește cel mai bine. Detalii la clubul sportiv Năvodari.

Balon cu gazon sintetic

Comoditate

Timpul reprezintă problema prezentului. De aceea nu trebuie să lăsăm intemperiile să ne influențeze accesul la sport și mișcare. Înțelegând acest aspect, colegii noștri de pe departamentul sportiv au venit cu ideea identificării unui teren pe care să instalăm un balon de fotbal cu gazon sinteti pe care se pot desfășura diferite activități indiferent de starea vremii.

Misiunea noastră este să încurajăm cât mai mulți cetățeni să facă mișcare. Porfesorii cluburilor sportive de stat sau private vă pot îndruma în alegerea unui sport care vi se potrivește cel mai bine. Detalii la clubul sportiv Năvodari.

Parc CP-uri

Fericire

Pentru că zona din sud a orașului este o zonă a tinerelor familii, necesitatea amenajării unui parc pentru copii în zona CP-uri este una mare.

Misiunea noastră este să încurajăm cât mai mulți cetățeni să facă mișcare. Porfesorii cluburilor sportive de stat sau private vă pot îndruma în alegerea unui sport care vi se potrivește cel mai bine. Detalii la clubul sportiv Năvodari.

Parc ANL-uri

Relaxare

Ideea de crearea locuințelor de tip ANL este tocmai de a oferi tinerilor familii posibilitatea de a se dezvolta și a prospera, dar trebuie ținută seama și de copii acestor tinere familii, astfel vom depune eforturi pentru amenajarea unui spațiu de agrement în vecinătatea blocurilor ANL.

Misiunea noastră este de a identifica unor noi oportunități de a construi noi locuințe ANL pe viitor.

Social

Persoane cu dificultăți/Handicap

Societate

Noi cei de la primăria orașului Năvodari considerăm că protejarea și ajutorarea persoanelor cu handicap este o prioritate în ordinea de zi a indatorărilor noastre de serviciu. În sprijinul cetățenilor care suferă diferite dificultăți sau handicap desfășură constant programe.

Mai multe detalii se pot obține la departamentul social al Primăriei Năvodari.

Misiunea noastră este de a face permanent o viață cât mai plăcută tuturor cetățenilor indiferent de capacitățile intelectuale sau locomotorii ale acestora!

Cultural

Modernizare Centrul Cultural

Cultură

Accesul la cultură trebuie facilitat cetățenilor Orașului Năvodari pentru a asigura un viitor mai bun și mai sigur, pentru că atunci când ai o masă de oameni educați societatea se dezvolta multilateral și durabil.

Cercuri de teatru, pictura, dans, lectură și multe altele vă așteaptă și astăzi să le urmați cursurile, dar o bună parte din clădirea casei de cultură este încă în stadiul de construcție. Aici vor putea fi înființate noi cercuri care să stârnească creativitatea în cetățenii orașului nostru.

Astfel misiunea noastră este de a termina lucrările în aripa dezafectată și de a identifica noi cercuri de creație care să se suprapună necesităților culturale ale năvodărenilor.

Școala 3

Educație

Nevoia de educație primară poate face accesul la cultură mult mai facil mai multor categorii de oameni.

Astfel necesitatea dezvoltării și amenajării unei școli moderne pe strada Pescărușului este un proiect mai vechi care acum trebuie dus la bun sfârșit.

Siguranță

Protecție

Cunoaștem foarte bine disputele generale pe problema intimității generale, dar mai cunoaștem și avantajele pe care modernizarea și extinderea sistemului de monitorizare video le poate aduce cetățenilor cinstiți. Venim în sprijinul acestor cetățeni și punem la dispoziția poliției locale o rețea extinsă de supraveghere video care are ca scop reducerea substanțială a criminalității și a infracționalității în orașul nostru.

Misiunea noastră este un oraș cu un grad ridicat de siguranță pentru cetățenii săi.

Infrastructură

Apă și Canalizare în Mamaia Sat și str Plopilor

Vom demara un parteneriat public privat împreună cu RAJA pentru dezvoltarea sau modernizarea rețelei de apă și canal în toată zona Unității Teritorial Administrative Năvodari. Mai exact în următorii 3 ani vom facilita societății RAJA SA accesul în domeniul public pentru lărgirea infrastructurii de apă și canal în Centru orașului, pe strada Plopilor și în cartierul Mamaia Sat.

Misiunea noastră este sporirea gradului de comfort al tuturor gospodăriilor din UAT Năvodari.

Accesibilitate

Litoral

Turismul este un important contribuitor la bugetul local, astfel facilitarea accesului turiștilor dar și a cetățenilor la plăjile de pe malul mării pot mări veniturile bugetului local pe termen scurt, mediu și lung, astfel este importanta dezvoltarea infrastructurii în zona turistică a orașului Năvodari.

Misiunea noastră este de a dezvolta durabil zona turistică a orașului Năvodari pentru a asigura un flux constant de turiști.

Extindere

Comfort

Comfortul este o necesitate în perioada actuală, iar extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale poate îmbunătăți gradul de comfort al tuturor gospodăriilor care pot beneficia de serviciile acestor societăți prin montarea de centrale individuale de încălzire, sau asigurarea unui flux constant de gaz la mașina de gătit fie ea aragaz sau cuptor.

Misiunea noastră este de a facilita societăților care distribuie gaze naturale să își extindă rețeaua de distribuție ușurându-le atât lor cât și beneficiarilor lor accesul la documentație și avize necesare.

Asfaltare străzi Năvodari

Infrastructură

Am făcut o prioritate din începerea și terminarea lucrărilor de asfaltare a străzii Câmpului, Parcarea H4, str T3, T5, T7, str Speranței, Str Hanului, etc.

Misiunea noastră este de a reuși să atragem cât mai multe fonduri structurale în următorii ani pentru ca nicio stradă să nu mai rămână neasfaltată.

Amenajarea de sensuri giratorii

Fluidizare

Infrastructura trebuie mereu adaptată nevoilor cetățenilor, iar in periplul nostru în a pune orașul năvodari pe harta turistică a României vom încerca să fluidizăm traficul din oraș prin înființarea a două noi sensuri giratorii care vor beneficia de o arhitectură modernă care se vor transforma chiar ele în scurt timp în atracții turistice.

Sensurile noi instalate vor fluidiza traficul dintre străzile Constanței+Nuferilor+Tineretului (foarte necesar) și Albinelor + Rândunelelor (foarte important).

Misiunea noastră este de a identifica noi intersecții în care traficul poate fi decongestionat prin instalarea sensurilor giratorii.