Primăria Năvodari a ajutat doi adolescenți să obțină acte de identitate

0
8875
carte identitate

carte identitatePe raza orasului Navodari au fost identificate cazurile a doi adolescenti, unul in varsta de 19 ani si celalalt in varsta de 16 ani, care nu detin acte de identitate si sunt expusi riscului de excluziune sociala.
Tanarul de 19 ani are parintii decedati (mama sa a decedat in luna februarie 2015), locuieste pe raza orasului Navodari de mai multi ani si nu are alte rude in apropiere sau in judetul Constanta.
Acesta a fost informat si sprijinit cu privire la obtinerea actelor de identitate: certificat de nastere (in prezent este pierdut) si carte de identitate.
S-au efectuat demersuri pentru inscrierea in programul

scolar „A doua sansa” (pentru ca numitul a absolvit doar 7 clase) si pentru inscrierea la Cantina de ajutor social din cadrul DJAPLASPC Navodari.
Serviciile de inmormantare pentru mama sa au fost asigurate de Primaria Navodari.
Cat priveste cazul minorului de 16 ani putem sa spunem ca acesta are tatal decedat, mama l-a parasit si in momentul de fata locuieste cu fostul concubin al mamei.
Minorul a fost informat si sprijinit in vederea obtinerii unui act de identitate, pentru inscrierea in programul scolar „A doua sansa” ( numitul a absolvit doar 4 clase) si pentru inscrierea la Cantina de ajutor social din cadrul DJAPLASPC Navodari.
Prin inscrierea la Cantina de ajutor social, adolescentii vor beneficia de o masa calda in fiecare zi lucratoare si prin inscrierea in programul „A doua sansa” se vizeaza asigurarea unor cursuri scolare minime care sa le ofere posibiliatea urmarii unor cursuri de calificare in diverse meserii, ca astfel cu trecerea timpului acestia sa se poata angaja si intretine singuri.