Poezia Centrului de Zi pentru Copii! Activități atractive cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, Zilei Mondiale a Sindromului Down și Zilei Mondiale a Marionetiștilor și Păpușarilor

0
1338

Noi activități atractive pentru copiii Centrului de Zi din cadrul Direcției Asistență Socială au fost organizate, astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, Zilei Mondiale a Sindromului Down și Zilei Mondiale a Marionetiștilor și Păpușarilor. Copiii, împreună cu personalul de specialitate, au compus o poezie specifică Centrului de Zi cu ajutorul unor cuvinte date. Activitatea marchează Ziua Internațională a Poeziei, fiind un bun prilej de promovare a citirii și scrierii în rândul beneficiarilor Centrului de Zi:

La Centrul de zi pentru copii,

Întotdeauna noi găsim:

Sprijin, cuvinte calde, alinare

Zâmbete, fericire, dar și o îmbrățișare!

 

Când avem nevoie suntem ajutați,

Când trebuie, suntem și certați.

La probleme găsim rezolvare,

Chiar dacă uneori căile nu sunt ușoare!

 

Citim, scriem, fișe lucrăm,

Temele zilnic le efectuăm.

Nici joaca nu ne lipsește,

Ne simțim ca într-o poveste.

Tot astăzi, este Ziua Mondială a Sindromului Down și Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor. Copiii au confecționat, cu această ocazie, păpuși din șosete desperecheate în semn de susținere pentru persoanele cu sindrom Down, cu mesajul: toți suntem diferiți și unici, dar speciali în același timp. Copiii au interpretat apoi, rând pe rând, câte o poezie, dar și replici din piese de teatru cunoscute, folosind păpușile confecționate drept marionete.