O zi specială pentru toți iubitorii de carte. 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și Bibliotecarului din România

0
1361

Este o zi specială pentru toți iubitorii de carte, dar mai ales pentru bibliotecari. La Năvodari, Casa de Cultură ”Ponus Euxinus” și Biblioteca ”Pontus Euxinus” au organizat, cu această ocazie, numeroase activități menite să promoveze cititul, publicarea de cărți și să sublinieze astfel locul special pe care cărțile îl ocupă în viața fiecăruia.

Și pentru că deprinderile de la cele mai fragede vârste sunt cele care vor determina comportamentul adultului de mâine, echipa celor două instituții de cultură i-a surprins, astăzi, pe micuții Creșei nr. 20 din Năvodari cu momente inedite. ”Albinuțele” și ”Fluturașii”  au vizionat un scurt spectacol de teatru de păpuși și au făcut cunoștință cu personaje din basmele lui Petre Ispirescu. Toți copiii grupelor mijlocie și mare au primit drept recompensă câte un semn de carte.

Din seria activităților culturale organizate în această săptămână cu scopul să omagieze cartea și pe cel care ne conduce spre ea – bibliotecarul, fac parte și lansarea cărții ”Povești cu de toate”, scrisă de tânărul năvodărean Alexandru Matei, dar și activitățile online din cadrul proiectului ”Citește-mi 100 de povești”, inițiat de Asociația OvidiuRo în grădinițe și biblioteci din toată țara.

Tuturor bibliotecarilor și iubitorilor de carte din orașul Năvodari le urăm la mulți ani!