La Năvodari, săptămâna voluntariatului este marcată printr-o multitudine de activități

0
1348
voluntari navodari

voluntari navodariVoluntarii sunt oameni care dăruiesc o parte din timpul loc liber pentru a face fapte bune. Răsplata lor se măsoară în numărul de zâmbete primite la schimb. Pentru ei, gesturile de caritate au devenit un stil de viață și îi încurajează și pe cei din jur să devină voluntari. La Năvodari, săptămâna voluntariatului este marcată printr-o multitudine de activități.

În perioada 9-15 mai este marcată Săptămâna Națională a Voluntariatului. De-a lungul celor 15 ani de când este sărbătorită această săptămână, peste 6000 de voluntari s-au mobilizat în comunitate. La Năvodari de exemplu, voluntarii din cadrul programului “Ambasadorii bibliotecii” au acțiuni dedicate copiilor din oraș. Cătălin este doar unul dintre ei, face voluntariat de șase luni, și spune că, pentru el, acest lucru a devenit un stil de viață.

Voluntariatul nu ține cont de vârstă, sex sau profesie. Astfel, tot în cadrul programului “Ambasadorii bibliotecii” doamnele din Năvodari pot învăța limba engleză în mod gratuit. Lecțiile sunt susținute de o profesoară de la liceul Lazăr Edeleanu din oraș.

Evenimentele dedicate Săptămânii Naționale a Voluntariatului au început încă de luni la Năvodari. Unul dintre cele mai mari va avea loc joi unde sunt așteptați să participe peste 300 de copii.

Evenimentul va avea loc în parcul din fața Casei de Cultură Pontux Euxinus începând cu ora 13.

VEZI VIDEO