9 mai, celebrată din nou la Năvodari

0
1158
celebrare navodari

celebrare navodariPrimăria Năvodari și Casa de Cultură Pontus Euxinus au organizat evenimente culturale cu ocazia zilei Europei, a șaptea ediție. Zeci de copii ai școlilor din oraș au pregătit momente artistice. Nu au lipsit dansurile tradiționale românești, cântecele dar și o paradă care a reprezentat toate țările Uniunii Europene.

9 mai este o zi cu triplă semnificație pentru România. În 1877 țara noastră își proclama independența de stat. Totodată, această zi marchează sfârșitul celui de-al doilea război mondial, dar și ziua Uniunii Europene, reprezentată de întocmirea primului pas pentru realizarea acestui plan măreț. La Năvodari, ziua a fost marcată prin evenimente culturale la care au participat sute de copii. Bineînțeles, dansurile populare nu au putut lipsi.

28 de copii, reprezentând numărul de state membre ale Uniunii Europene au luat cuvântul și au salutat pe rând spectatorii în limba țării pe care o reprezintă.

Este cea de a VII-a ediție în care Primăria Năvodari alături de Casa de Cultură organizează manifestări culturale cu ocazia zilei de 9 mai.

VEZI VIDEO