La Năvodari, Drapelul Național a fost purtat cu mândrie de copii!

0
1811

Ziua Drapelului Național, un eveniment cu o deosebită încărcătură emoțională pentru fiecare român, se sărbătorește în fiecare an în data de 26 iunie. Cu o semnificație aparte a fost această zi și pentru copiii ce frecventează activitățile socio-educative ale Centrului de Zi pentru Copii, din cadrul Direcției Asistență Socială, Năvodari.
Cu mândrie în suflete, steagul României a fost afișat în sala de activități, iar toată ziua s-a petrecut sub îndemnul: ”Iubește România”. Copiii au înțeles că drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare, începând de la lance: albastru, galben, roşu”. Albastrul semnifică seninul cerului, al cugetului şi gândirii neamului românesc, credinţa şi puterea cu care suntem legaţi de pământul patriei. Galbenul exprimă grandoarea ţării, prestigiul şi virtutea. Roşul semnifică sângele înaintaşilor noştri vărsat pe pământul românesc de-a lungul veacurilor. El îndeamnă ca dragostea faţă de neam şi de ţară să fie la fel de aprinsă ca focul roşului din steag.
Copiii au fost împărțiți în trei echipe, fiecare echipă purtând numele unei culori din steagul țării noastre. ”Echipa Roșie” a confecționat o inimă de culoare roșie în care copiii au scris mesaje către poporul nostru, precum: iubire, bunătate, curaj, viitor. ”Echipa Galbenă” a confecționat o inimă galbenă, iar mesajele scrise de către cei mici au fost: recunoștință, prețuire, onoare, apreciere, iar ”Echipa Albastră” a confecționat o inimă albastră ce au umplut-o cu mesaje calde precum: credință, putere, dragoste.
Mai apoi, cei mici, au vizionat filme în care oameni mari ai țării noastre au purtat cu mândrie drapelul pe umeri, aflând astfel că pentru sportivi și nu numai,
DRAPELUL este semnul victoriei şi al mândriei de a fi român!