Comunicat de presa – Repartizarea locuintelor ANL se face conform legii

0
1168
primaria

primariaIn urma inceperii procedurilor de repartizare a locuintelor A.N.L., Primaria Orasului Navodari doreste sa informeze toti tinerii interesati de situatia reala aparuta in urma unor dezinformari facute publice pe reteaua de socializare Facebook .
Dorim sa reamintim faptul ca aceste locuinte nu au statutul de “locuinte sociale”, ci locuinte pentru tineri destinate inchirierii.
Cele 3 criterii de calificare, impuse de Guvern, prin H.G. 962/2001 sunt urmatoarele:

 

 

  1. Varsta pana in 35 de ani + 12 luni;
  2. Locul de munca sa fie pe raza orasului Navodari;
  3. Sa nu detina locuinta proprietate, sau sa nu locuiasca intr-o locuinta cu chirie, din fondul locativ de stat.

Asadar, din totalul de 302 dosare inregistrate, 65 dosare au indeplinit toate criteriile de selectare, iar 237 dosare nu s-au incadrat, si anume:
–    186 solicitanti nu au locul de munca pe raza orasului Navodari/  nu au depus declaratii autentificate referitoare la proprietate
–    3 solicitanti detin proprietati;
–    3 solicitanti locuiesc cu chirie din fondul locativ de stat, si anume locuinta sociala;
–    1 solicitant a facut cerere de renuntare;
–    44 solicitanti au depasit limita de varsta admisa.
Deoarece criteriile de calificare ni s-au parut putin anormale, am adoptat o hotarare de consiliu local, prin care am solicitat completarea acestora. In baza HCL 214/18.02.2014, am transmis o adresa catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar in urma analizei facute de catre minister ni s-a comunicat, prin adresele M.D.R.A.P. nr. 68852 si 72925/2014 raspunsul prin care nu sunt de acord cu modificarile propuse de noi pentru repartizare.
Faptul ca exista un interes foarte mare, am considerat necesar ca doar documentele anexate la dosar sa faca diferenta de departajare si nu “interesele de culise”.
Nici nu se incepuse verificarea tuturor dosarelor si deja se vorbea ca toate apartamentele sunt distribuite pe alte criterii decat cele legale, iar multi tineri se laudau ca ei au primit asigurari ca vor beneficia de aceste apartamente A.N.L.
Pentru a elimina definitiv aceste barfe, am impus comisiei ce se ocupa de analizarea dosarelor sa verifice toate solicitarile, cu legea in mana, tocmai stiut fiind faptul ca in Primaria Navodari exista mai multe controale si verificari de documente atat din partea Politiei cat si a Directiei Nationale Anticoruptie, Inspectoratului de Stat in Constructii si Curtii de Conturi.
Din pacate am lovit in cei care stateau linistiti acasa, pentru ca lor li se promisesera apartamentele. Dupa afisarea listei cu dosarele selectate, cei carora li se facusera promisiuni, au inceput sa atace lista pentru ca nu se regaseau in ea.
In biroul viceprimarului, dar si in cadrul comisiei de repartizare s-au prezentat  persoane care au facut presiuni si amenintari ca lor li s-a promis acest lucru, iar comisia trebuie sa faca in asa fel incat sa reiasa ca au dreptul sa le fie repartizate aceste locuinte. In caz contrar, vor starni scandal, dezinformand populatia cu privire la persoanele care se afla pe aceasta lista, lucru care, de altfel s-a si intamplat.
Conform  legii, comisia nu poate refuza primirea dosarului unui solicitant pe motiv ca fie acesta, fie un membru al familiei lucreaza in cadrul unor institutii de stat (in cazul de fata, in cadrul Primariei Orasului Navodari).
S-au inregistrat un numar de 22 de contestatii, din care toate au fost solutionate, dar toti cei nemultumiti au afirmat faptul ca nu li s-a adus la cunostinta faptul ca trebuie sa aiba locul de munca pe raza orasului Navodari, iar vina o atribuie primariei, in conditiile in care H.G.962/2001 este la indemana oricui.
Persoanele de pe lista de repartitie NU sunt considerate persoane care odata acceptate, vor si primi locuinta, deoarece acestia trebuie sa faca din nou dovada ca toate inscrisurile din dosare sunt conforme cu realitatea, iar mai apoi se vor repartiza locuintele, conform legii.
Toate dosarele aflate la sediul primariei sunt la dispozitia atat a organelor de control, cat si a tuturor celor interesati de propriile dosare.
Dorim sa ne comunicati in scris, cine, ce, cand a promis ceva in legatura cu repartitia  acestor apartamente, pentru ca noi, Primaria Orasului Navodari dorim sa facem plangere penala celor care au dezinformat populatia si continua, in mod vadit sa o faca, punand intr-o lumina negativa  atat comisia de repartizare (din care fac parte atat functionari publici si consilieri locali din toate partidele), cat si primaria, ca institutie in sine.   
Faptul ca prin intermediul anumitor conturi create pe reteaua de socializare Facebook, de altfel spatiu considerat public, apar informatii privind date din dosarele unor solicitanti, ce nu sunt conforme cu realitatea, acestea vor face obiectul unor plangeri penale, urmand ca cei care instiga la mitinguri neautorizate  si  dezinformeaza cetatenii de buna-credinta ai orasului Navodari, sa suporte consecintele legii.