Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit într-o nouă ședință

0
1689

Având în vedere situația epidemiologică generată de coronavirusul SARS-CoV-2, precum și noile măsuri de sprijin dispuse la nivel național prin declararea stării de urgență pe întreg teritoriul României, Comitetul Local pentru Situații de Urgență dispune:
1. Pe durata stării de urgență, se mențina măsura suspendării activităților Creșei nr. 20, a Centrului de Zi pentru Copii, a Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice, a Cluburilor de Pensionari, a Clubului Sportiv Năvodari și a Casei de Cultură ”Pontus Euxinus” Năvodari
2. Pe durata stării de urgență, Direcția Poliția Locală și Serviciul Public Comunitar pentru Evidența Populației se subordonează operațional Poliției Orașului Năvodari, care stabilește activitățile de sprijin în vederea monitorizării persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu, pe raza orașului Năvodari.
3. Vizitele de control la persoanele aflate în autoizolare și aflate în evidența Direcției de Sănătate Publică Constanța vor fi efectuate de echipe mixte formate din agenți de poliție și asistenți medicali, cu respectarea tuturor regulilor de disciplină sanitară stabilite de autoritățile cu atribuții în domeniu.
4. Pe durata stării de urgență, vor continua acțiunile de dezinfecție a spațiilor publice.
5. Direcția Poliția Locală va înștiința în scris toate unitățile ce desfășoară activități de servire și consum pe raza orașului Năvodari cu privire la măsura dispusă la nivel național de suspendare a activităților de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice, organizate de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice.
6. Începând cu 01.04.2020, pe durata stării de urgență, Cantina de Ajutor Social va distribui produsele alimentare achiziționate de două ori pe lună, tuturor beneficiarilor acestui tip de serviciu social, cu respectarea alocației zilnice de hrană aprobate. 

Vom continua să vă ținem la curent cu toate informațiile privind măsurile de combatere a noului virus.

Vă rugăm, pe această cale, să respectați toate recomandările de igienă și protecție formulate de autorități pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul Coronavirus și să luați în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale! Pentru recomandări și alte informații puteți apela linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.