Centrul de Sănătate Năvodari este funcțional. Precizări de la Spitalul Județean de Urgență Constanța

0
17151

       ”Așa cum v-am promis, Spitalul din Năvodari este complet funcțional! Am fost astăzi în unitatea medicală și am constatat cu satisfacție faptul că pacienții beneficiau, după 30 de ani, de servicii medicale în Năvodari! Medicii și asistentele medicale m-au asigurat că Spitalul este pregătit și că primii pacienți din Năvodari au fost primiți și tratați atât prin Unitatea de Primiri Urgențe, cât și prin ambulatoriul unității medicale! Vă îndemn, dragi năvodăreni, să apelați cu încredere atunci când aveți nevoie la serviciile Spitalului Năvodari! Vă asigur că sunteți pe mâini bune și vă doresc multă sănătate!”, a declarat primarul Florin Chelaru.

Redăm mai jos comunicatul de presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța:

”Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari oferă, începând de joi, 17 septembrie, servicii medicale gratuite, decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Prin urmare, pacienții care au nevoie de consultații medicale, investigații sau tratamente care pot fi efectuate aici, vor beneficia de acestea gratuit, atâta vreme cât sunt asigurați.

Centrul Multifuncțional de Sănătate dispune de punct lucru extern al UPU Constanța care asigură urgențele minore, Ambulatoriu de Specialitate (chirurgie, cardiologie, neurologie, boli interne, ORL, dermato venerice, pediatrie) și compartiment spitalizare de zi care include laboratorul de analize.

Programul de lucru pentru este de luni până vineri, între orele 08.00-16.00 pentru cabinetele din cadrul Ambulatoriului și non stop pentru punctul de lucru al UPU.

Lista cu medicii care dau consultații în regim de policlinică precum și programul acestora, poate fi consultată pe site-ul www.spitalulconstanta.ro, la rubrica Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari. Consultațiile se vor acorda doar în baza unei programări. Având în vedere situația epidemiologică actuală, rugăm pacienții să se programeze telefonic la 0241503346 sau pe email, la adresa cm-navodari@spitalulconstanta.ro. Pacienții care vor veni să se programeze la ghișeu, trebuie să știe că accesul în Ambulatoriu este permis unui număr limitat de persoane în același timp.

În incita unității medicale, purtarea măștii de protecție este obligatorie. Rugăm pacienții să vină la consultație fără însoțitori iar în cazuri excepționale (persoane cu dizabilități, vârstnici, copii) este permis accesul unui singur însoțitor. Acesta va respecta aceleași reguli de protecție valabile pentru pacient.

Totodată, pentru realizarea triajului epidemiologic, tuturor persoanelor care intră în Ambulatoriu le va fi măsurată temperatura.

Și pentru pacienții care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgențe, preluarea se face conform reglementărilor în vigoare. Astfel, mai întâi se efectuează triajul epidemiologic. Zona de triaj este situată în afara unității medicale, în modulul special amenajat la intrarea în Centrul Multifuncțional de Sănătate.

Menționăm că personalul medical poartă echipamente de protecţie şi foloseşte produse de dezinfecţie profesionale, avizate de autoritățile competente.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța vă asigură că, în permanență, se iau toate măsurile pentru asigurarea unui act medical continuu și de calitate. În același timp, pentru siguranța Dumneavoastră și a celor din jur, vă recomandăm să aveți răbdare și să respectați cu strictețe, măsurile impuse”.