A început un nou an școlar! Mesajul primarului orașului Năvodari, Florin Chelaru

0
1284

”Am fost bucuros astăzi să mă aflu în mijlocul atâtor copii frumoși și veseli. Școala a început cu aceleași emoții și freamătul specific primei zi, cu elevi, părinți și dascăli fericiți de revederea după o vacanță atât de lungă.

Instituțiile de învățământ din Năvodari sunt pregătite pentru începerea noului an școlar. În clase curate, luminoase, fiecare copil, de la grădiniță și până la liceu, a găsit pe bancă ghiozdanul și rechizite de care va avea nevoie. În același timp, din acest an, toate școlile și grădinițele beneficiază de aparate de filtrat apa pentru ca elevii să aibă apă proaspătă și de cea mai bună calitate la discreție.

O veste bună se îndreaptă spre elevii și corpul profesoral al Școlii nr.3. Cunosc foarte bine condițiile din această unitate și de aceea, din această toamnă, începem construcția unei noi școli pentru ei. Noua Școala 3 va fi, cu siguranță, printre cele mai moderne și bine dotate din județ.

Însă, cea mai mare provocare pentru elevi, dascăli și părinți rămâne, și în acest an, lupta școlii cu pandemia de coronavirus. Ne dorim cu toții ca școlile să rămână deschise, pentru ca elevii noștri să meargă fizic la școală, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu.

De aceea, fac un apel către părinți și îi rog să fie aproape de copiii lor, mai ales în condițiile unui învățământ on-line. Cei mici trebuie să știe și să simtă că sunt controlați, că mediul virtual nu le oferă libertatea de a face ce doresc, când doresc, fără ca cineva să îi verifice. Ca părinte vă mărturisesc că tentanția și provocarea sunt mari, iar copiii noștri au nevoie, chiar dacă ei nu conștientizează, de îndrumarea și de atenția noastră.

Vă doresc dragi elevi și dascăli să aveți un an plin de reușite!”, a declarat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Emoțiile primei zile, în imagini!