Trecut-au anii! Dans și Voie Bună! “Sănătate în pași de dans!”

0
1766

Este cunoscut faptul că oamenii în vârstă, odată cu momentul pensionării, relaționează din ce în ce mai puțin cu alții și adoptă roluri pasive. Cu toate acestea, persoanele care au parte de o îmbătrânire frumoasă sunt cele care rămân active, evitând astfel retragerea din viața socială.
In acest sens, SERATA VARSTNICILOR constituie un bun prilej de întâlnire, comunicare și socializare, oferind într-un cadru organizat de administrația publică locală, o atmosferă prielnică pentru cântec, dans și voie bună. Cum în dans sunt importante echilibrul și postura corpului, acesta este recomandat și persoanelor vârstnice pentru menținerea unei bune stări de sănătate fizică și psihică, având multiple beneficii, printre care: reducerea nivelului de stres, prevenirea singurătății şi izolării sociale, îmbunătățirea stimei de sine și a stării generale de dispoziție.
Ca de fiecare dată, Serata Dansantă, a avut loc în cadrul Cantinei de Ajutor Social, iar distracția a fost la ea acasă. Participanții nu s-au lăsat așteptați și și-au făcut prezența, arătându-se încântați de atmosfera plăcută din cadrul evenimentului.
Acest eveniment face parte dintre activitățile principale ale Centrului de Zi pentru Persoane în Vârstă Năvodari, adresate tututor vârstnicilor din orașul nostru. Ne propunem, astfel, să încurajăm seniorii să rămână actorii propriei vieți, să se implice în activitățile comunității locale, în măsura posibilităților și, de ce nu, să participe la activitățile ce implică dansul și voia bună.
Reamintim persoanelor vârstnice faptul că pot beneficia și de alte servicii sociale acordate prin Direcția Asistență Socială, respectiv:
– Centru de Zi pentru Persoane în Vârstă – având ca scop creșterea gradului de incluziune socială și îmbunătățirea calității vieții prin asigurarea a unor activități de socializare și de petrecere a timpului liber, cât și a unor activități de supraveghere a sănătății prin programe de educație sanitară.
– Ingrijire la domiciliu – sprijin pentru activitățile zilnice cum ar fi: menajul locuinței, efectuare cumpărături, preparare hrană, mentinerea relației cu medicul de familie, igiena corporală etc.
Persoanele doritoare pot obtine mai multe informații la sediul Direcției Asistență Socială din Năvodari, str. Sănătății, nr.2, sau la telefon: 0241 760822: int.33 – Centru de Zi pentru Persoane în Vârstă și int.23 – Ingrijire la domiciliu.