Zâna Măseluță i-a vizitat pe beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii Un zâmbet frumos, copil sănătos!

0
1641

Este cunoscut faptul că dinții sănătoși și frumoși se mențin printr-o igienă riguroasă, iar acest lucru se aplică și în cazul copiilor. Pentru a le veni în ajutor beneficiarilor Centrului de Zi pentru Copii, ”Zâna Măseluță” a fost prezentă în sala de activități pentru a-i învăța pe cei mici cum să se spele corect pe dinți, ce alimente sunt sănătoase, dar și ce alimente sunt dăunătoare danturii.
Prin programul Educațional Colgate pentru școlari, cei mici au urmărit un film educațional despre importanța sănătății orale, unde super eroii dinților sănătoși i-au învățat pe copii că trebuie să se spele pe dinți de cel puțin două ori, dimineața și seara înainte de culcare.
Copiii au învățat de la doamna Dr. Adriana Cîmpeanu, reguli importante pentru a păstra o igienă dentară adecvată, dar și tehnica corectă de periaj. Chiar dacă la început, copiilor li s-a părut dificil să execute mișcările corecte, cu puțin exercițiu acest ritual a devenit o adevărată plăcere.
Beneficiarii au mai fost învățați că igiena orală trebuie efectuată în principiu după fiecare masă, pentru a reduce durata de stagnare a resturilor alimentare, a căror descompunere fermentativă începe după ingerarea alimentelor. Copiii au mai fost sfătuiți sa acorde o atenție deosebită igienei dentare precum și alimentației sănătoase, care au un rol decisiv în a avea dinți permanenți sănătoși, fără carii.
La sfârșitul întâlnirii cu ”Zâna Măseluță”, toți beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii au primit câte un cadou din partea Colgate.