7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății. Cum au sărbătorit copiii de la Creșa nr. 20 și de la Centrul de Zi Năvodari?

0
1345

În fiecare an, la 7 aprilie, sărbătorim Ziua Mondială a Sănătății. Personalul de specialitate al Direcției Asistență Socială (DAS) Năvodari a marcat această zi prin activități atent pregătite atât pentru copiii înscriși la Creșa nr. 20, cât și pentru beneficiarii Centrului de Zi Năvodari.

Antepreșcolarii de la Creșa nr. 20 au sărbătorit Ziua Mondială a Sănătății prin jocuri de rol, prilej cu care s-au familiarizat cu diverse instrumente medicale. Bucuria și entuziasmul au fost pe măsură, astfel că și teama de medic, acolo unde ar fi existat, a fost înlăturată. Micuții au fost impresionați de instrumentarul medical și dornici să intre în rolul cadrelor medicale.

Copiii de le Centrul de Zi Năvodari au descoperit, astăzi, cu sprijinul echipei Compartimentului de Asistență Medicală Școlară din cadrul DAS, ce înseamnă profesia de medic, asistent medical și infirmier, precum și importanța cadrelor medicale în viața noastră.

Activitățile organizate de personalul Centrului de Zi pentru Copii au fost interactive – copiii au pus întrebări despre dificultățile întâmpinate de cadrele medicale, au vorbit despre fricile și temerile care apar la contactul cu personalul medical, precum și despre aptitudinile necesare și satisfacțiile care apar legate de nobila profesie pusă în slujba oamenilor – cea de medic și asistent medical. Le-au răspuns la întrebări și le-au oferit toate explicațiile necesare: medicul primar Ioniță Viorica, asistentul medical Slăteanu Monica și asistentul medical dentar Surugiu Maria. Totodată, cadrele medicale le-au prezentat copiilor o serie de instrumente și materiale folosite în activitatea medicală: stetoscop, seringi, fașe etc.

La finalul programului, copiii de la Centrul de Zi au transmis cadrelor medicale prezente mai multe mesaje de apreciere și recunoștință, oferindu-le flori: ”Totul va fi bine!”, ”Împreună învingem totul!”, ”Vă mulțumim pentru că sunteți alături de noi!”, ”Sănătatea este importantă!”.