2 Aprilie, Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret. Activități organizate la Centrul de Zi pentru Copii Năvodari

0
1293

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii este prilejul ideal pentru promovarea literaturii pentru copii și cultivarea dorinței de lectură a micilor cititori.

Sub îndemnul „Răsfoim filă cu filă dintr-o carte cu povești, dragă, carte românească pentru veci să ne trăiești!”, copiii de la Centrul de Zi din cadrul Direcției Asistență Socială Năvodari au meșterit o cărticică cu toate visurile, speranțele și gândurile lor curate.

Tot astăzi, la Centrul de Zi pentru Copii Năvodari a fost marcată și Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Echipa centrului le-a vorbit copiilor despre această tulburare și au realizat împreună un desen reprezentând Soarele, pe a cărui raze au fost așternute cuvinte precum ”AJUT”, ”ÎNȚELEG”, ”RESPECT” – în spiritul prevenirii marginalizării persoanelor care suferă de autism și al integrării acestora în societate.

La activitățile organizate astăzi la Centrul de Zi pentru Copii a fost prezent și viceprimarul orașului Năvodari, Costel-Aurelian Dumitrașcu, care s-a bucurat de entuziamul, curiozitatea și iubirea de lectură a celor mici.

Cu acest prilej, personalul de specialitate din cadrul Direcției Asistență Socială (DAS) Năvodari a lansat o broșură denumită POVESTEA NOASTRĂ”, care conține informații despre toate serviciile oferite de echipa DAS în comunitatea noastră.

Broșura POVESTEA NOASTRĂ poate fi consultată aici.