Susținem o viața sănătoasă și la vârsta a treia!

0
1529

Persoanele vârstnice sunt o categorie principală de populație vulnerabilă, constituind obiectul de activitate al Direcției Asistență Socială, alături de copii și familie, şi aceasta datorită diverselor probleme cu care se confruntă precum: venituri mici, insuficiențe pentru acoperirea nevoilor zilnice, singurătate și izolare socială, gradul destul de ridicat de dependență faţă de familie, sănătate precară.

Odată cu retragerea din câmpul muncii, persoanele ieșite la pensie relaționează din ce în ce mai puțin cu alții, adoptă roluri pasive, fiind preocupați mai mult de viața lor interioară și de revizuirea acesteia. Tocmai de aceea este indicat ca aceste persoane, și mai ales cele care au fost întotdeauna active și implicate social, să nu se retragă la bătrânețe, ci să participe la diverse activități socio-culturale. Pentru a combate tendința de retragere din viața socială a persoanelor vârstnice, Primăria Năvodari le oferă acestora un cadru organizat de a-și petrece timpul liber într-o atmosfera caldă și prietenoasă, în cadrul Centrului de Zi pentru Persoane în Vârstă. Astfel vârstnicii relaționează, depană amintiri, fac schimb de rețete culinare, citesc presa, dar mai presus de orice, se simt utili, apreciați, valorizați și importanți.

Printre diversele activități derulate în cadrul centrului se numără și cele de educație pentru sănătate, cât și exerciții fizice specifice vârstei. Pe perioada sezonului rece, aceste activități s-au desfășurat în incinta centrului sub coordonarea unui antrenor-voluntar. În perioada următoare, persoanele în vârstă sunt invitate să facă mișcare în aer liber, în cadrul evenimentului Sportul dă viață zilelor noastre”, în intervalul 14 iulie – 4 august, participanții fiind recompensați cu numeroase premii atractive.

Tot printre activitățile programate pentru perioada următoare se numără și serată dansantă Trecut-au anii, dans și voie bună”.  Reamintim pe această cale tuturor seniorilor interesați că în această lună serata va avea loc pe data de 25 Iulie (joi), începând cu ora 17:00, în locația deja cunoscută – incinta Cantinei de Ajutor Social Năvodari.

Pentru înscrieri și alte informații persoanele interesate se pot adresa Centrului de Zi pentru Persoane în Vârstă, la sediul acestuia din Năvodari, str. Sănătății nr.2 (lângă Serviciul Taxe și Impozite) sau la telefon: 0241.760822, interior 33, mobil: 0785 294067.

Vă așteptăm cu drag!