”Știu să-mi aleg meseria” Orașul Năvodari va găzdui Târgul de toamnă al ofertelor educaţionale din învăţământul profesional ediția a V-a

0
1162

Miercuri, 16 octombrie, Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” Năvodari va găzdui Târgul de toamnă al ofertelor educaţionale din învăţământul profesional ”Știu să-mi aleg meseria”, Ediția a V-a.
Cu acest prilej, liceele din orașele Năvodari, Ovidiu, Cogealac, Mihai Viteazu, împreună cu operatorii economici – parteneri de pregătire practică, își vor expune ofertele de formare pentru învățământul profesional și învățământul profesional dual. Vizitatorii târgului – elevi de la școli gimnaziale și părinți – vor putea beneficia de consiliere pentru carieră și de informații despre calificările profesionale preferate. Și în acest an, Liceul Tehnologic ”Lazăr Edeleanu” este prezent la eveniment cu oferta sa de pregătire pentru învățământul profesional și învățământul profesional dual: turism – lucrători hotelieri și mecanică – sudori.
Târgul ofertelor educaţionale din învăţământul profesional poate fi vizitat miercuri, 16 octombrie, între orele 09:00-17:00. În deschiderea evenimentului este invitat și primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.
”Știu să-mi aleg meseria” se desfășoară sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, fiind un eveniment organizat sub egida proiectului European ”Vocational Skills Week”, primind marca de calitate ”Partener oficial al Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale 2019”.
Toate unitățile cu învățământ profesional vor organiza și desfășura în perioada 14-18 octombrie o serie de activități demonstrative, vor invita foști absolvenți din domeniul pregătirii în cadrul întâlnirilor cu elevii de gimnaziu, vor organiza concursuri la nivel local, vor implica părinții și membrii comunității în activități de informare și promovare, specifice meseriei, vor face cunoscute colaborările cu agenții economici dar și oportunitățile de colaborare cu noi parteneri educaționali, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța.
Mai multe informații despre programul activităților de promovare a învățământului profesional și dual din județul Constanța găsiți pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean: https://www.isjcta.ro/planul-local-de-actiune-pentru-invatamant-2/