Sărbătoarea copilăriei

0
1449

Pentru toți copiii, mari și mici, 1 Iunie reprezintă ziua bucuriei, ziua când se sărbătorește copilăria. Pentru că anul acesta Ziua Copilului este sâmbătă, beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii, au petrecut în avans.

Ziua de joi, 30 Mai, a fost pentru ei o zi cu mare însemnătate. Pentru câteva ore, au lăsat la o parte statutul de elev și au format „Guvernul Copiilor”. Da! Fiecare beneficiar al Centrului de Zi pentru Copii a devenit, pentru câteva ore, ministru. Am avut miniștri prezenți din toate categoriile: Sportului, Transporturilor, Mediului, Educației, Sănătății, Muncii, dar și „Distracției”. Așa cum îi stă bine unui ministru, aceștia s-au așezat la „masa de conferințe” și au pus la cale o „sedință”. Pe ordinea de zi au fost discutate multe aspecte, însă cel mai important pentru ei a fost cel legat de ziua de 1 Iunie. Astfel că, „Ministrul Distracției” a propus ca data de 31 Mai 2019 să fie declarată zi de petrecere în Centrul de Zi pentru Copii!

Zis și facut! Muzica, dansul și jocurile au fost momentele ce le-au umplut copiilor sufletele de bucurie! Super maratonul de joacă și distracție a cuprins multe activități minunate și distractive, printre care: aruncarea mingii la țintă, Hula Hoop, jocul cu baloane, întrecere pe echipe, dansul Limbo, dansul Macarena, hora românească și multe alte dansuri.

Cum era de așteptat, de la petrecere nu au lipsit sucul și prăjiturile, iar la sfârșitul zilei cei mici au primit câte o mică atenție.

La mulți ani, tuturor copiilor!