Sărbătoarea Centenarului la Centrul de Zi pentru Copii

0
1132

Anul 2018 este un an extrem de important pentru țara noastră, căci în urmă cu 100 de ani s-a reușit să se realizeze un vis aparent imposibil: unirea tuturor românilor!

Pe 1 Decembrie 1918, Marea Adunare de la Alba-Iulia votează unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului, cu România. Astfel, se creează un singur stat național. Ziua de 1 Decembrie devine zi națională a României în 1990. Prin legea nr. 10  din 31 iulie 1990, ziua de 1 Decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.

Pentru că se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire și pentru că pe 1 Decembrie este Ziua Națională a României, atunci este motiv de sărbătoare, așa că și la Centrul de Zi pentru Copii a fost sărbătoare.

Activitățile dedicate Centenarului au debutat cu intonarea Imnului României. Cu mic, cu mare ne-am adunat în sala de activități a Centrului de Zi pentru Copii pentru a cânta cel mai scump cântec din istoria țării nostre:  “Deșteptă-te, române!”. Așa cum îi stă bine românului, imnul a fost intonat în timp ce steagul României a fost purtat cu mândrie de mâinile gingașe ale copiilor. A fost de departe momentul cu cea mai mare încărcătură emoțională, cu acest prilej senioarele, beneficiare ale Centrului de Zi pentru Persoane în Vârstă inițiindu-i pe cei mici în prețuirea tradiției românești.

A urmat vizionarea unui scurt film documentar cu tematica Marii Uniri, ulterior, fiecare beneficiar al Centrului de Zi a împodobit costumele naționale românești cu simbolurile păstrate cu sfințenie de-a lungul timpului.

În tot acest timp, în sala de activități au răsunat cântece patriotice dedicate Centenarului României.