ROMANIA – BULGARIA GRANITE COMUNE – SOLUTII COMUNE

0
618

Astazi Casa de Cultura Pontus Euxinus Navodari a primit delegatia Fondurilor Europene de Dezvoltare Regionala si Implementarea Proiectelor din cadrul compartimentului primariei si directiei de Cultura Svetlina din General Toshevo – districtul Dobrici – Bulgaria.
In cadrul Programului de Cooperare Transfrontalier Roman-Bulgar, partenerii de proiect Casa de Cultura Pontus Euxinus Navodari si Casa de Cultura Svetlina Bulgaria urmaresc ca proiectele sa aiba un impact direct de dezvoltare, finantare comuna, elaborare comuna, implementare comuna.
Prin implementarea comuna se urmareste portofoliul operational de activititati culturale, sportive si turism la nivelul comunitatilor din localitatile Navodari si General Toshevo Bulgaria, sa se incurajeze si sa se promoveze cooperarea transfrontaliera comuna, activa, multipla si durabila care sa apropie cele doua comunitati.
Urmareste de asemenea efectuarea schimbului de experienta prin: Ateliere de lucru cu (profesori, invatatori, angajatii administratiei publice locale, consilieri locali, oameni de afaceri), prin aceste schimburi de experienta ne dorim sa creem un climat favorabil dezvoltarii unor relatii solide de cooperare culturala, educativa si economica.
Infiintarea unei agentii transfrontaliere pentru dezvoltarea turismului (Tabara de copii si Depozitul 10) care sa coordoneze si sa promoveze potentialul turistic din Navodari cu oferte de pachete turistice, pliante, cu programe artistice in statiuni, piatete, restaurante, complexe balneo-climaterice pe care noi le vom promova ca AMBASADORI DE TRADITII POPULARE AUTENTICE (dansuri populare, targuri mestesugaresti si Festivalul Pestelui la Navodari)
Un alt obiectiv al acestui proiect este de organizarea unor evenimente de afaceri transfrontaliere care sa faciliteze intalniri la nivel de intreprinderi mici si mijlocii (Conferinte Sectoriale, Targuri de Comert, vizite de studii, forumuri pentru identificarea de parteneri pentru proiecte si rezultatele acestora).
Ca obiectiv general al proiectului este dobandirea unui parteneriat sustenabil si durabil intre tineri pentru realizarea activitatilor si initiativelor comune.
Efectuarea schimbului de experienta si impartasirea patrimoniului cultural si a traditiilor in contextual stabilirii unui mediu cultural comun, prin organizarea de festivaluri folclorice si initiative educationale si culturale colective.
Despre acest nou proiect ne-a vorbit d-na director al Casei de Cultura Pontus Euxinus Navodari Dora Radu.