Primăria Năvodari va demara lucrări pe principalele străzi din oraș pentru a crește nivelul siguranței rutiere și a pietonilor în trafic.

0
1094

Astfel, în perioada 1 martie – 20 septembrie 2020 se vor executa lucrări de amenajare a trecerilor de pietoni și a intersecțiilor de pe străzile Rândunelelor, Albinelor, Nuferilor și Constanței.

Înainte și după trecerile de pietoni, precum și în imediata vecinătate a intersecțiilor vor fi amenajate alveole de siguranță, delimitate cu borduri cauciucate și stâlpișori de plastic pentru a împiedica oprirea și parcarea autovehiculelor.

Vehiculele parcare în aceste zone obturează atât vizibilitatea șoferilor, cât și pe cea a pietonilor, care nu se pot asigura corespunzător la travsersarea străzii sau la pătrunderea într-o intersecție.

Prin această măsură, șoferii vor putea putea observa mult mai ușor și din timp pietonii care se angajează în travsersare pe trecerea de pietoni, scopul fiind acela de a reduce numărul accidentelor rutiere.

În același timp, se vor amenaja parcări pe străzile principale și pe străzile cu sens unic.

De asemenea, se va lua măsura limitării vitezei la 30 km/h pe strada Constanței, între trecerea la nivel cu calea ferată și intersecția cu strada Gării, și se va reglementa staționarea autovehiculelor în sensul giratoriu din intersecția străzii Albinelor cu strada Constanței.