Orașul Năvodari a primit aprobare pe finanțare de 54 milioane de lei pentru investiții

0
1660

În urma demersurilor echipei noastre, a fost aprobată finanțarea realizării unor investiții în orașul Năvodari de peste 54 de milioane de lei, investiții ce au în vedere realizarea de rețele de alimentare cu apă, canalizare și asfaltare de drumuri în orașul Năvodari, după cum urmează:

 

  1. ECHIPARE TEHNICO-EDILITARĂ ȘI ASFALTARE TRAMĂ STRADALĂ ZONĂ MIDIA SAT – realizarea investiției presupune execuția unor importante investiții în cartierul de locuințe pentru tineri, în ceea ce privește rețeaua de canalizare – aproximativ 6,8 km de canalizare menajeră în toată zona, execuția rețelei de alimentare cu apă pentru tot cartierul aprox. 6,99 km. de rețea, precum și amenajarea și amenajarea și asfaltarea de drumuri în lungime de aproximativ 7 km de străzi asfaltate la finalul proiectului.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 28.532.982,64 lei, suma fiind aprobată la finanțare.

 

  1. REABILITARE STRĂZI ȘI ECHIPARE TEHNICO-EDILITARĂ ÎN ZONA STAȚIUNII NĂVODARI, JUDEȚUL CONSTANȚA – investiția are o importanță de necontestat pentru activitatea turistică, prin această finanțare urmând a se realiza o importantă rețea de canalizare pluvială peste 7,1 km, dar și modernizarea și asfaltarea străzilor din zona de litoral aproximativ 11,79 km. Foarte importantă este și amenajarea de trotuare pietonale adiacente străzilor modernizate și asfaltate ce se vor realiza prin proiect.

 Astfel nu vor mai exista drumuri neasfaltate în zona de litoral, orașul făcând un pas important pentru a deveni stațiune în adevăratul sens.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 22.983.803,00 lei, suma fiind aprobată la finanțare.

 

  1. LĂRGIRE ȘI ASFALTARE POD ECLUZĂ – finanțarea se acordă pentru reabilitarea, lărgirea și asfaltarea tramei stradale și a podului rutier din proximitatea Ecluzei Năvodari pe o lungime de aproximativ 1,300 ml.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 2.579.345,48 lei. suma fiind aprobată la finanțare.