În fiecare an, pe data de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională a Planetei Pământ sau Ziua Pământului. Este ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător, a interesului nostru pentru mediul inconjurator. Pentru ca anul acesta Ziua Pământului se sărbătorește duminică, personalul Centrului de Zi împreună cu beneficiarii au organizat o acțiune ecologică de colectare deșeuri din parcurile orașului.
Din păcate, poluarea cu deșeuri a devenit una dintre cele mai accentuate probleme de mediu ale lumii noastre, iar noi prin aceasta acțiune denumită simbolic “Ocrotește și respectă natura” ne vom concentra pe limitarea poluării cu deșeuri/gunoaie ce nu sunt biodegradabile.
Beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii au înțeles consecințele ecologice, climatice și de sănătate ale utilizării neadecvate ale resturilor și au decis să construiască o lume a consumatorilor educați.
Echipați corespunzător și dotați cu saci pentru strângerea gunoiului, copiii au mers în parcuri și au adunat toate resturile aruncate.
Pe lângă curățenia ce am reușit sa o facem, copiii au mai învățat și că aruncarea produselor ce nu ne mai sunt utile, se realizează civilizat la coșul de gunoi.
“Noi când mergem în parcuri vrem să ne simțim bine și nu putem să o face în mizerie, așa cred că se simt și ceilalți iar din acest motiv sperăm să influențăm cât mai multă lume să păstreze curățenia. Copiii au nevoie de curățenie” a declarat C.E în vârstă de 13 ani.
“Lumea poluează și ne afectează planeta și sănătatea noastră” a declarat C.A. în vârstă de 10 ani.
La finalul acțiunii, beneficiarii au spus că atunci când vor vedea mizerie aruncată necorespunzător o vor ridica și o vor depozita în locurile special amenajate.