O nouă acțiune de donare de sânge la Năvodari, în data de 12 decembrie

0
1563

Echipa mobilă a Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța revine joi, 12 decembrie, la Năvodari, pentru cea de-a doua acțiune de donare de sânge organizată anul acesta împreună cu Primăria Orașului Năvodari.

 

Acțiunea de donare de sange va avea loc la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă, din Strada Sănătății, nr. 2, între orele 08:30-13:30.

Condiții de donare

La acțiunea de donare din 12 decembrie sunt așteptați atât locuitorii orașului Năvodari, precum și cei din localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional. Pentru donatorii din localitățile învecinate se decontează biletul de transport din localitatea de domiciliu până la Năvodari.

 

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 de kilograme (în funcție de înălțime și constituție), care nu au suferit boli precum hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc.

Toți donatorii de sânge sunt rugați să prezinte în ziua donării un act de identitate valabil.

 

Acțiuni premergătoare zilei de donare

Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

Persoanele în vârstă de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, boli neurologice și alte boli cronice care ar face contraindicată donarea de sânge.

În ziua donării, se recomandă un mic dejun ușor: sandwich-uri, fructe, lactate și minimum 500 ml de lichide.

 

Beneficiile donatorilor

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

  • Șapte tichete de masă pentru produse alimentare
  • O zi liberă la locul de muncă în ziua donării, în cazul donatorilor salariați
  • Scutire de la frecvență în ziua donării, în cazul elevilor și studenților
  • Decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

 

Aproape 60 de persoane au participat, în 17 octombrie, la prima acțiune de donare de sânge organizată la Năvodari în acest an, de Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orașului Năvodari. Mai multe detalii despre prima acțiune de donare de sânge, găsiți aici: https://www.primaria-navodari.ro/aproape-60-de-persoane-au-participat-astazi-la-actiunea-de-donare-de-sange/

 

Vă așteptăm așadar, joi, 12 decembrie, între orele 08:30-13:30, cu un act de identitate valabil, la cea de-a doua acțiune de donare de sânge organizată anul acesta la Năvodari, în cadrul Centrului de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă (lângă Serviciul Impozite și Taxe Locale), din Strada Sănătății, nr. 2!

 

Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit!

Este nevoie de mai mulți donatori!

Cheamă-ți și prietenii!