Noi locuințe ANL pentru tinerii din Năvodari

0
1369
ANL Navodari

ANL NavodariZilele trecute, Nicolae Matei, edilul orașului Năvodari s-a deplasat la București unde s-a întâlnit cu conducerea Agenției Naționale pentru Locuințe. La întâlnire au participat George Ciprian Stan – director general ANL, Ionuț Constantin – director adjunct ANL și Ioana Simion – director al Direcției Construcții Locuințe.

În urma întâlnirii s-a stabilit ca, în perioada următoare, să fie construite încă 24 de locuințe sociale tip ANL, pe strada Midiei, pentru tinerii din orașul Năvodari.

Conform declarațiilor primarului Nicolae Matei a fost alească această variantă pentru ca valoarea construcției să nu depășească 5 milioane de lei. În acest caz, nu este nevoie de o hotărâre de guvern specială pentru demararea lucrărilor și nici de o procedură greoaie.

Pentru urgentarea începerii lucrărilor se va folosi același proiect tehnic pe care Agenția Națională pentru Locuințe l-a realizat în orașul Murfatlar. Mai mult, a fost identificată împreună cu reprezentanții ANL și sursa de finanțare, iar banii pentru construirea acestui bloc există la Ministerul Dezvoltării. Conform edilului orașului Năvodari, în maximum doi ani, noile locuințe ar urma să fie predate tinerilor din localitatea noastră.

Reamintim că în Năvodari, ANL va construi, pe lângă aceste locuințe sociale, și peste 150 de locuințe cu credit ipotecar. Aceste apartamente se vor ridica pe un teren de 6000 metri pătrați, din zona Depozit 10, care a fost deja predat prin hotărâre de consiliu, de către administrația publică locală către Agenția Națională pentru Locuințe.

VEZI VIDEO