Năvodariul ajută! Crucea Roșie a realizat primul transport de alimente și bunuri donate de cetățeni!

0
974
Năvodarenii nu au rămas indiferenți în fața dramei cetățenilor ucraineni!
Campania demarată de Primăria Năvodari în parteneriat cu Crucea Roșie a mobilizat sute de oameni de bine din orașul nostru care încearcă să ajute refugiații din țara vecină.
Astăzi, la Năvodari, Crucea Roșie a realizat primul transport de alimente și bunuri donate de cetățeni!
Fiind foarte multe donații, s-a decis să fie ridicate și transportate către zonele de frontieră/taberele de refugiați doar alimentele neperisabile, precum și materiale precum saltele, pături, saci de dormit etc.
Crucea Roșie a asigurat transportul și a solicitat Primăriei Năvodari ca alimentele perisabile colectate să fie distribuite, la cerere, persoanelor fizice și juridice care oferă cazare cetățenilor ucraineni refugiați, în vederea pregătirii hranei pentru aceștia.
Primăria Năvodari salută implicarea, mobilizarea și suportul excepțional venite din partea năvodărenilor. Orice ajutor sau suport din partea societății civile năvodărene, în gestionarea crizei umanitare din Ucraina, este binevenit în continuare!
Cetățenii care doresc în continuare să doneze bunuri și alimente o pot face în cadrul centrului de colectare organizat de Primăria Năvodari în Piața Centrală din oraș.
Pentru o gestionare eficientă a situației la nivel local, toți cei care pot oferi spații de cazare, mâncare caldă, transport și traducere sunt rugați să sune la numărul de telefon 0785.294.067 (luni-vineri, orele 8.00-18.00)
Primăria Năvodari va centraliza disponibilitate spatiilor de cazare din oraș și va coordona împreună cu MAI relocarea refugiaților în acestea!