Năvodărenii au luat Lumina Sfântă

0
1177
inviere Navodari

inviere NavodariHristos a Înviat! Peste o mie de credincioşi s-au adunat sâmbătă seara la biserica Buna Vestire din centrul oraşului Năvodari pentru a participa la slujbă şi pentru a lua Lumina Sfântă. Cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii i-a adunat pe oameni alături de familie şi prieteni.

Ca în fiecare an, primarul Nicolae Matei a participat alături de năvodăreni la slujba de Înviere.  Primarul a venit însoţit de familia sa, fiind primit cu multă căldură de cei prezenţi la ceremonie, într-un ropot de aplauze.

Edilul Nicolae Matei le-a transmis năvodărenilor “Hristos a Înviat” și multe urări de bine.

“Să fie mai buni, să învețe să dăruiască, să fie mai buni cu semenii, să fie credincioși pentru că acolo unde există credință există și bunătate și înțelegere și există bine.” le-a transmis năvodărenilor primarul Nicolae Matei.

La miezul nopţii, credincioşii au primit Sfânta Lumină.  După ce și-au aprins lumânările, cei mai mulţi s-au îndreptat către case, în timp ce alţii au rămas la slujbă pentru a lua pască.

Lumina Sfântă, luată de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, a ajuns în România în jurul orei 19.40, iar de acolo a fost distribuită la mai multe orașe din județul Constanța, printre care și orașul Năvodari, fiind adusă în localitate în jurul orei 23.00, de două echipaje ale Poliţiei Locale.

Slujba de Înviere s-a încheiat fără incidente. Echipajele de poliție au patrulat toată noaptea în zona bisericilor şi în cartiere, pentru a asigura ordinea și liniștea publică.

VEZI VIDEO