Investiție privată de 148 milioane USD la Năvodari în cea mai modernă centrală de cogenerare

0
1069

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a fost prezent joi, 27 mai, la evenimentul care marchează începerea lucrărilor de construcție a noii centrale de cogenerare de pe platforma Petromidia.
La ceremonia organizată în cadrul Uzinei Termoelectrica Midia, care se află în vecinătatea rafinăriei, au participat înalte oficialități ale statului român și ale Republicii Kazakhstan, alături de conducerea grupului KMG International.

Am participat astăzi la ceremonia care marchează începerea lucrărilor de construcție a noii centrale de cogenerare de pe Platforma Midia. Este un eveniment deosebit de important pentru orașul nostru, la care au fost prezente înalte oficialități ale statului român și ale Republicii Kazakhstan, alături de reprezentanți din conducerea KMG Internațional. Investiția este în valoare de 148 milioane USD și este estimată a fi
finalizată în 2023. Mă bucură nespus că Năvodariul este un punct de maximă importanță economică și industrială pe harta României, iar investițiile care se fac dau și mai multă forță orașului nostru”, a declarat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.