Primăria Orașului Năvodari sprjină demersul Universității de Medicină și farmacie ”Grigore T. Popa” Iași, în parteneriat cu Spitalele Județene de Urgență ”Sf. Spiridon” Iași și ”Sf. Apostol Andrei” Constanța, precum și cu Asociația Română Anti-SIDA, de promovare a Programului gratuit de screening a hepatitelor virale B și C în rândul năvodărenilor, în vederea identificării unui număr cât mai mare de persoane care au nevoie de un astfel de serviciu medical.

Programul constă în testare (teste rapide) în cadrul cabinetelor de medicină de familie afiliate proiectului și analize suplimentare în cadrul Centrului Pilot de Prevenție Dobrogea a celor depistați pozitiv (informații la nr. 0232.301893 / 0232.301876, e-mail:livero2@umfiasi.ro, responsabil centru: Prof. Dr. Andra Iulia SUCEVEANU).

Toate serviciile medicale oferite sunt GRATUITE pentru toți cei care se încadrează în grupul țintă al proiectului, fiind decontate prin ”Programul regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare către tratament al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C din regiunile Nord-Est și Sud-Est – LIVE(RO) 2-EST”, proiect cofinanțat în cadrul programului Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 din Fondul Social European.

Mai multe informații sunt disponibile în materialele de promovare de mai jos, precum și pe site-ul dedicat acestui program:

https://livero2-est.umfiasi.ro/