Primăria Orașului Năvodari a demarat campania de recrutare a recenzorilor pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021)

0
1638

Primăria Orașului Năvodari recrutează un număr de 8 recenzori pentru autorecenzarea asistată (ARA) și 48 de recenzori pentru colectarea datelor Recensământului populației și locuințelor din orașul Năvodari.

Persoanele interesate să participe ca recenzori trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate minime:

  • vârsta de minimum 18 ani
  • studii medii
  • fără cazier judiciar
  • abilităţi de utilizare a tabletelor
  • capacitate de a desfăşura muncă pe teren.

 

Formulatul de cerere este disponibil AICI, iar pentru includerea în baza de date a recenzorilor și realizarea selecției trebuie completat următorul chestionar: https://forms.gle/7xASKQr1K25c93TY7

Selecția persoanelor va fi realizată de către Direcția Județeană de Statistică Constanta  prin Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului, în colaborare cu Comisia Județeană RPL și Comisiile Locale RPL.

CUM DEVIN RECENZOR? Mai multe informații pot fi consultate aici: https://constanta.insse.ro/recensaminte/rpl_2021/ și https://www.recensamantromania.ro/cum-devin-recenzor/

Personalul selectat va încheia cu autoritatea locală un contract de prestări servicii pe perioada 14.03-15.05.2022- modelul contractului e prevăzut în Anexa nr. 2 a H.G. nr. 145/2022 privind modificarea şi completarea HG nr. 1071/2020 pentru stabilirea bugetului şi a categoriilor de cheltuieli necesare efectuarii recensamântului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021.

Detalii suplimentare pot fi aflate AICI și consultând Normele privind selecția, instruirea și recrutarea personalului de recensământ https://www.recensamantromania.ro/…/Norme-privind…

Recensământul populației și locuințelor a început în data de 1 februarie a.c. și se va desfășura în trei etape, după următorul calendar:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi încărcare bază de date RPL2021
  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare online a populației și autorecenzare asistată de către recenzori autorizați (metoda CAWI)
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în gospodării (cu ajutorul tabletelor)

Activitatea recenzorilor pentru autorecenzare asistată și a recenzorilor prin interviu față în față, în gospodării, se va desfășura astfel:

  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare asistată în sedii prestabilite de Primărie
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă în gospodării (cu ajutorul tabletelor)