Beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii au petrecut vacanța de Paște “Altfel”

0
1546

Chiar dacă școlarii se află în această perioadă în vacanță, beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii, s-au bucurat de o săptămână  “Altfel”.

Ziua de luni a fost dedicată Pământului, astfel că pe 22 Aprilie am sărbătorit Ziua Planetei Pământ, ziua în care se sărbătorește  și protejarea mediului înconjurător. Cu această ocazie, beneficiarii au înteles importanța majoră pentru protejarea mediului înconjurător, drept mulțumire Pământului nostru, i-au făcut un desen, arătând totodată și dragostea pentru natură și pentru tot ce îi înconjoară.

Ziua de marți a fost închinată cărților! Voluntarii Bibliotecii “Pontus Euxinus”, coordonați de Gabriela Roșca, împreună cu grupul de Voluntari ABC, elevi ai Liceului Tehnologic “Lazăr Edeleanu”, au fost “Hai Hui” prin poezii. De Ziua Mondială a Cărții, ei i-au ajutat pe beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii să confecționeze cu drag o culegere de versuri.

Miercurea Mare am celebrat-o la Biserică. Așa cum tradiția spune, în Săptămâna Mare, creștinii ortodocși merg la Biserică pentru a se spovedi și a se împărtăși. Însoțiți de personalul Centrului, copiii au mers la Biserica Sfântul Nicolae unde au primit binecuvântarea Preotului Mihai Gheorghe Bretea. După Sfânta Taină a Spovedaniei, copiii au rostit în cor o rugăciune și s-au închinat.

În toată această perioadă, temele școlare primite pentru perioada vacanței nu au fost neglijate, astfel că fiecare beneficiar a lucrat pentru a-și îndeplini sarcinile școlare.

Ziua de joi s-a încheiat într-un mod cât mai plăcut pentru copii, fiecare beneficiar primind câte un pachețel din partea Iepurașului.

Mulțumim pe această cale oamenilor cu suflet mare ce sunt alături, de fiecare dată, de beneficiarii ce ne trec zilnic pragul, oferindu-le și câte un zâmbet pe chip pe lângă micile atenții!

Sărbători Binecuvântate!