Angajații primăriei vor stabili cu exactitate situația fiecărei familii care locuiesc, fără forme legale, în zona Depozit de lemne

0
961

Inspectori ai Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Năvodari, împreună cu Poliția Locală, desfășoară zilele acestea anchete sociale în cadrul familiilor care locuiesc, fără forme legale, în zona Depozit de lemne.

Angajații primăriei vor stabili cu exactitate situația fiecărei familii în parte, precum și condițiile în care acestea trăiesc, astfel încât persoanele care pot fi ajutate și integrate să fie incluse în programele sociale ale autorităților locale.
De asemenea, Poliția Locală a constatat că o bună parte din persoanele identificate și somate să desființeze construcțiile ilegale din zonă au părăsit deja Năvodariul, fiind vorba, în general, de persoanele certate cu legea.

Pentru familiile care au rămas în continuare în zonă, Primăria va stabili situația fiecărui membru în parte: acte de identitate, stare civilă, loc de muncă, situația școlară, documente medicale (acolo unde este cazul), condiții de trai, dar și regimul juridic al construcțiilor improvizate ridicate de aceștia. Pentru a nu lăsa loc de interpretări, Primăria va solicita din nou fiecărei familii în parte să prezinte documentele care să ateste dreptul de proprietate sau folosință asupra terenurilor și a construcțiilor ridicate.

Cei care nu vor putea face dovada proprietății vor fi somați din nou să intre în legalitate, dezafectând construcțiile improvizate, în sens contrar Primăria urmând să demareze procedurile pentru eliberarea terenurilor care aparțin domeniului privat al orașului Năvodari.

„Această zonă a devenit de-a lungul timpului un focar de infracționalitate și, așa cum ne așteptam, încă de la prima acțiune, cei care au probleme cu legea au fugit imediat din Năvodari. Pentru cei rămași, împreună cu Poliția Națională, Poliția Locală și direcțiile de specialitate ale Primăriei vom verifica fiecare persoană în parte, vom face anchete sociale și vom căuta soluții pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin. Foarte interesant, oameni de bună credință care locuiesc acolo, oameni care au locuri de muncă, care își trimit copiii la școală, mi-au spus că erau speriați de hoții care se instalaseră în zonă”, a declarat primarul Florin Chelaru.