Ai grijă de inima ta!

0
1470

Astăzi, 24 august 2017, la Centrul de Zi pentru Persoane în Vârstă, s-a desfășurat acțiunea “Ai grijă de inima ta! Ajut-o, dacă vrei să te mai ajute!” din cadrul Programului Național de Îmbunătățire a Sănătății.

Din partea Asociației pentru Sănătate, Educație și Familie în colaborare cu Institutul de Sănătate Publică care desfășoară campania de prevenire a bolilor cardiovasculare au fost prezenți asistenții medicali: doamna Cabe Maria și domnul Crăciun Dumitru. De acest proiect au beneficiat vârstnicii prezenți în Centru care au dorit să afle mai multe informații despre un stil de viață sănătos. Aceasta acțiune vine în completarea activităților de socializare, ateliere recreative și de petrecere a timpului liber, toate fiind destinate îmbunătățirii calității vieții seniorilor.

Activitatea a cuprins două etape. Prima din ele a constat în vizualizarea unui material ce cuprindea informații despre sănătatea inimii (menționând totodată ca principala cauză de deces în România o reprezintă bolile cardiovasculare, având un procent de 61%), ateroscleroză și diabet. Au fost prezentate noțiuni despre o alimentație sănătoasa și importanța activității fizice și influența negativă a stresului asupra organismului uman. Cea de-a doua etapă a constat în efectuarea unor teste medicale gratuite precum: măsurarea tensiunii arteriale, a pulsului, aflarea valorilor oxiometrice, al procentului de grăsime și indicelui de masă corporală. Ulterior fiecare persoană a beneficiat de consiliere asupra rezultatelor și modalității de îmbunătățire a stării de sănătate acolo unde este cazul.

Având în vedere feedback-ul pozitiv obținut reprezentanții Centrului de Zi pentru Persoane în Vârstă își doresc să repete acțiunea.