Acțiuni de dezinsecție aeriană și terestră în orașul Năvodari

0
1126

Primăria Năvodari a achiziționat prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, în data de 13.05.2021, servicii pentru realizarea lucrărilor de dezinsecție pe cale aeriană (avion) în orașul Năvodari.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, numeroase zile cu precipitații și vânt puternic, aceste lucrări de dezinsecție aeriană nu au putut fi efectuate. Acțiunile de stropire ar fi fost total ineficiente din cauza ploilor sau a vântului, de aceea aceste lucrări au fost amânate până când vremea va permite desfășurarea lor în condițiiți optime.

De asemenea, Primăria Năvodari va desfășura și acțiuni de dezinsecție terestră în parcuri și spații verzi împotriva căpușelor și altor insecte.

Concomitent, mai multe echipe acționează în diferite zone ale orașului pentru tunderea ierbii și amenajarea spațiilor verzi. Aceste lucrări au demarat abia în urmă cu două săptămâni din cauza întârzierilor privind adoptarea bugetului local, întârzieri cauzate de promulgarea bugetului național abia în luna aprilie. Potrivit legii, autoritatea locală nu poate încheia contracte de prestări servicii în lipsa unui buget aprobat pe anul în curs.

Continuăm lucrările la capacitate maximă pentru ca situația spațiilor verzi să revină cât mai repede la normal.