Sărbătoarea Dovleacului

0
1478

Beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii s-au bucurat la final de luna octombrie, de o petrecere surpriză organizată de către personalul angajat. Pentru a marca bogăţia toamnei, am ales ca reprezentant, dovleacul. Astfel, cei mici s-au costumat şi au sculptat dovleci, denumind acest eveniment “Sărbătoarea Dovleacului”, încadrandu-l în seria activităţilor recreative, aflate în programul centrului.

Cum elevii ciclului primar sunt în vacanţă, petrecerea organizată în Centru a reprezentat un motiv în plus de  bucurie. Pentru distracţia copiilor, au fost organizate jocuri amuzante pe fond muzical, cel mai îndrăgit fiind momentul apariţiei “Pinatei” plin cu bomboane colorate.  O altă activitate îndrăgită de copii a fost cea a “instantaneelor de neuitat”, în care aceştia s-au putut fotografia în diverse costumaţii şi în ipostaze haioase în “Cabina Foto”, decorată specific acestei petreceri.

Deoarece îmbinarea activităţilor educative cu cele recreative reprezintă un obiectiv al Centrului de Zi, ne propunem ca beneficiarii să aibă parte de cât mai multe astfel de evenimente plăcute, ca modalitate de educaţie nonformală.