#Împreună și de sărbători. Primarul orașului Năvodari, în vizită la beneficiarii Unității de Îngrijire la Domiciliu pentru Persoane Vârstnice

0
840

Marți, 19 decembrie 2023
#Împreună și de sărbători

Pe domnul Zamfir l-am cunoscut în urmă cu un an, de Paște, iar revederea de azi mi-a făcut o deosebită plăcere.
A ajuns la venerabila vârstă de 91 de ani, dar de o luciditate de invidiat și o poftă de vorbă molipsitoare!
Mi-a povestit despre numeroasele țări pe care le-a vizitat, despre vremurile marinăriei și a mărturisit că cele mai frumoase sărbători sunt acelea pe care le faci alături de familie și cei dragi.
Acum este singur și are nevoie de ajutorul colegilor de la Unitatea de Îngrijiri Persoane din cadrul Primăriei!

Doamna Țuțueanu Bădinița suferă încă din tinerețe de o boală care nu îi permite să se deplaseze decât cu ajutor. Nu are familie, rude, singurii care îi calcă pragul sunt colegii de la Directia de Asistență Socială care o sprijină zi de zi în activitățile casnice.
Ne povestește că sărbătoare este fiecare zi în care are cu cine schimba o vorbă și că singurătatea este apăsătoare!

Le doresc să fie sănătoși și să aibă parte de sărbători binecuvântate!”,  a transmis primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, pe pagina sa de Facebook.
Sunt 6 vârstnici în total în Năvodari, care beneficiază zilnic de ajutorul îngrijitorilor DAS, de la companie, comunicare, menaj, spălătorie, cumpărături și gătit, până la deplasări la spital.

Vineri, 15 decembrie 2023

#Împreună și de sărbători

Am ajuns astăzi la domnul Stan. Are 84 de ani și locuiește singur. Din cauza problemelor de sănătate nu poate ieși din casă și nu se poate îngriji singur. Zi de zi, colegii de la Unitatea de Îngrijiri Persoane din cadrul Primăriei îi aduc hrană de la Cantina Socială și îl ajută la celelalte activități casnice! Mărturisește că cea mai grea povară a bătrâneții este singurătatea.

La fel ca și dânsul, doamna Zoica este singură și dependentă de ajutorul colegilor noștri de la Unitatea Îngrijiri Persoane. După o viață întreagă ca educator, are o pensie de 1600 lei și abia poate face față cheltuielilor, dar și afecțiunilor specifice bătrâneții!

M-am bucurat să îi revăd, să stăm de vorbă și să le urez personal sărbători binecuvântate!”,  a transmis primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, pe pagina sa de Facebook.

Miercuri, 13 decembrie 2023

#Împreună și de sărbători

Am găsit-o pe tanti Domnica țintuită într-un scaun. Nu se poate mișca din cauza problemelor de sănătate care o macină. Este supărată și plânge, dar nu pentru suferința ei. Fiul dânsei, de 55 de ani, este imobilizat la pat de o boală cruntă. Stă într-o cameră alăturată și nu a mai văzut lumina soarelui de câțiva ani…

În celălalt colț al orașului i-am trecut pragul domnului Dănuț. Jovial, glumeț, ne-a întâmpinat cu un chef teribil de vorbă. Are probleme grave de sănătate, nu poate ieși din casă și, din păcate, nicio rudă care să îl ajute. Singurătatea îi este cea mai mare povară, așa că stăm de vorbă zeci de minute mai ales despre politică, pasiunea dânsului.

Atât domnul Dănuț, cât și tanti Domnica beneficiază de serviciile oferite de Unitatea de Îngrijiri la Domiciliu a Primăriei Năvodari. În total sunt 6 persoane singure, nedeplasabile, care zi de zi primesc ajutorul colegilor noștri, cărora le mulțumesc pe această cale.

Încercăm să le facem sărbătorile mai frumoase și să le mai alinăm din singurătatea care îi apasă”, a transmis primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.