Campanie socială de sprijinire a copiilor aflați în dificultate

0
1779

Din inimi de copii, pentru cei aflați în nevoi!

De câțiva ani, la sfârșit de toamnă, în sute de școli din întreaga țară se derulează Campania „Săptămâna legumelor și fructelor donate”, acțiune ce face parte din campania socială de sprijinire a copiilor aflați în dificultate. Scopul acesteia este de a sensibiliza elevii și profesorii din unitățile de învățământ cu privire la situația dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente.

Campania „Săptămâna legumelor și fructelor donate” constă în strângerea de legume și fructe și donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor unități sociale.

Și în orașul nostru a avut loc această acțiune, iar fructele și legumele donate de către elevii și profesorii Școlii Gimnaziale ”Grigore Moisil” Năvodari, au fost la rândul lor donate către Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă și către Cantina de Ajutor Social a orașului.

S-a adunat o cantitate semnificativă de fructe și legume (cartofi, ceapă, varză, rădăcinoase, ardei, mere, pere, gutui, portocale), care s-a donat către semenii a căror situaţie socială şi umană este mai delicată.

Începând cu data de 22.11.2018 și până luni, 26.11.2018, un număr de aproximativ 40 de familii, beneficiari de servicii sociale din cadrul Centrului de Zi pentru Copii și Cantinei de Ajutor Social, au intrat în posesia produselor dăruite din inimi de copii, pentru cei aflați în nevoi, cărora am reușit să le aducem un moment de bucurie.

Prin participarea în cadrul acestei acțiuni se intenționează consolidarea abilităților copiilor de a dărui si a primi, de a trăi împreună cu ceilalți într-o societate unită și solidară.