Ziua națională a României a fost sarbătorită cu fast în Năvodari

0
1196
ziua nationala Navodari

ziua nationala NavodariAutoritățile locale din Năvodari au organizat astăzi o serie de manifestări dedicate zilei de 1 Decembrie, zi în care s-au îndeplinit 95 de ani de la Marea Unire. Evenimentul a debutat cu intonarea imnului României și cu o slujbă religioasă susținută de preoții năvodăreni. De la marea sărbătoare nu au lipsit nici invitații speciali precum subprefectul Constanței Iuxel Selamet și directorul direcției județene a arhivelor naționale Virgil Coman, care au urat la mulți ani românilor, alături de primarul Nicolae Matei. Acesta s-a adresat sutelor de oameni prezenți la la fața locului, făcând apel la unitatea românilor.

În cadrul manifestațiilor nu au fost uitați nici eroii neamului românesc, cărora li s-au dedicat câteva momente. La troița din centrul orașului, edilul Nicolae Matei a depus coroane de flori în semn de recunoștința, iar gestul său a fost adoptat și de alte personalități politice prezente. Cadrele militare aflate la fața locului au defilat preț de câteva minute în semn de respect și au strigat glorie eternă pentru cei căzuți pe front.

Românii prezenți la eveniment au fost încântați și de prestațiile elevilor, care au susținut un spectacol special dedicat zilei naționale. Pentru ca ziua să se încheie în stil românesc, cetățenii au fost invitați să servească fasole cu ciolan și vin fiert, oferite de Primăria Năvodari.

VEZI VIDEO