Toate străzile și trotuarele din Năvodari, dezinfectate

0
1153

Începând cu data de 14 martie 2020, în contextul epidemiologic provocat de coronavirus, Primăria Năvodari a demarat acțiuni de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din întreg orașul, precum și a parcurilor și spațiilor publice.

Până în prezent, toate străzile din orașul Năvodari, inclusiv cartierele Peninsula, Mamaia Sat și zona Depozit 10, au fost dezinfectate de cel puțin două ori (străzile principale de trei ori) cu o substanță pe bază de clor, avizată de Ministerul Sănătății.

Substanța biocidă folosită la dezinfecția străzilor din oraș este Hipocloritul de sodiu, sol. 12,5% clor activ, care a fost diluată la o concentrație de 0,2% clor activ. Această substanță este folosită de majoritatea primăriilor, este avizată de Ministerul Sănătății, nu prezintă grad de toxicitate sau reacții periculoase decât dacă este ingerată!

Soluția a fost achiziționată de Primăria Năvodari prin SICAP, iar lucrarea de stropire a fost realizată de o firmă specializată și avizată, contractată de autoritatea locală.

De asemenea, începând cu data de 25 martie, Primăria a demarat dezinfecția tuturor scărilor de bloc din oraș, fiind folosite substanțe biocide Bionet și Biclosol avizate și recomandate pentru acest gen de acțiune pentru spații închise. Aceste substanțe nu prezintă niciun pericol pentru om și animale, decât dacă este înghițită, ceea ce nu poate fi cazul!

Primăria Năvodari a fost printre primele administrații din țară care au luat această inițiativă, iar din 29 martie, prin Ordonanța Militară nr.4, s-a impus obligativitatea tuturor primăriilor să realizeze dezinfecția scărilor de bloc!

Primăria Năvodari va continua campaniile de dezinfecție a străzilor și trotuarelor, precum și a scărilor de bloc fiindcă ne dorim ca cetățenii orașului să fie în siguranță.

Vă asigurăm că sunt luate toate măsurile pentru a proteja sănătatea năvodărenilor, însă vă reamintim că cea mai importantă sarcină revine fiecăruia dintre dumneavoastră! Trebuie să respectați restricțiile impuse de autorități și să nu părăsiți locuința decât în situațiile prevăzute de ordonanțele militare și cu documente doveditoare asupra voastră!

Nu uitați, acasă sunteți în siguranță!

#sigurAcasă