Șezătoare literară la Casa de Cultură din Năvodari, miercuri, de la ora 13:00. Invitat de seamă: ultimul opincar al Olteniei, Ilinca Alexandru

0
1077

Șezătoare literară la Casa de Cultură din Năvodari, miercuri, de la ora 13:00. Invitat de seamă: ultimul opincar al Olteniei, Ilinca Alexandru

Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” din Năvodari, în parteneriat cu Biblioteca ”Antim Ivireanul” Vâlcea, organizează miercuri, la ora 13:00, șezătoarea literară ”În lumea satului oltean pe tărâm dobrogean”.

”Orice meșter, înainte de a începe lucrul, se închină ca să-i iasă treaba așa cum trebuie”, spune îndrăgitul meșter opincar din Vâlcea, care nu ratează nicio ocazie să promoveze tradițiile și cultura românească. Ilinca Alexandru va fi prezent la șezătoarea literară de miercuri de la Năvodari, unde va vorbi despre opincărit – un meșteșug pe care îl face de-o viață, cu credință și cu respect. Meșterul, opincar din tată-n fiu, deține o colecție de opinci rare, cea mai veche având 140 de ani.

Alături de ”ambasadorul opincilor”, la eveniment vor participa scriitoarea Zenovia Zamfir – bibliotecar la Biblioteca Județeană Vâlcea, interpreta de muzică populară Tatiana Mărcoianu și directorul Televiziunii Etalon Vâlcea – Viorel Adrian Cherăscu, alături de invitați din orașul nostru: scriitoarele Nastasica Popa, Rodica Ripeanu, Otilia Ardeleanu și elevi ai Liceului ”Lazăr Edeleanu”, însoțiți de profesoara de Limba Română Roxana Filip, director adjunct al Liceului ”Lazăr Edeleanu”.

Vă așteptăm cu drag!

Sursa foto: pagina de Facebook a meșterului opincar Ilinca Alexandru