Serviciul de Ecarisaj a reluat activitatea strângerii câinilor fără stăpân din oraș

0
3973

Serviciul de Ecarisaj al Primăriei Năvodari a reluat activitatea strângerii câinilor fără stăpân din oraș. Zilele acestea se intervine în mai multe zone din oraș, mai ales în urma sesizărilor cetățenilor. Echipele de ecarisaj acționează respectând toate normele de protecție, atât pentru siguranța animalelor capturate cât și a lucrătorilor.

Serviciul de Ecarisaj funcționează cu respectarea legislației în vigoare, fiind una dintre cele mai monitorizate activități dată fiind sensibilitatea și importanța acestei probleme.

Câinii strânși au fost transportați la Biobaza Năvodari, unde un medic veterinar i-a consultat și deparazitat, pregătindu-i astfel pentru procesul de adopție.

În acest sens, lansăm un nou îndemn către cetățenii care iubesc animalele și dispun de condiții să vină și să adopte un câine. Procedura este simplă, iar angajații Primăriei vă vor îndruma și vă vor oferi toate informațiile necesare. Mai multe informații privind adopțiile puteți obține la numărul de telefon: 0747.291.035, disponibil în programul de funcționare a instituției (luni-miercuri: 08.00-16.00, joi: 08.00-18.00 și vineri: 08.00-14.00)

Foarte important, facem apel la năvodărenii care adoptă un câine să dea dovadă de responsabilitate și să nu abandoneze din nou animalele, nefăcând astfel altceva decât să perpetueze problema, cu costuri suplimentare. Câinii adoptați vor fi sterilizați și microcipați de către Serviciul de Ecarisaj, iar identificarea lor se va face foarte ușor.